MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Ologiskt stoppa huvudet i sanden

Posted on

huvudetisandenI dagens EP finns en artikel om de 800.000 kronor som Miljö- och byggnadsnämnden äskat om och som den moderatledda alliansen i kommunstyrelsen sa nej till i tisdags. Jag bloggade om det samma dag beslutet togs!

Jag blir lite förundrad över hur man från alliansens håll resonerar när man först i Miljö- och byggnadsnämnden är med och driver igenom att vi ska äska om mer pengar för att stärka servicenivån och tillgängligheten gentemot medborgarna.

Sen sitter samma partier – ja, till och med några av nämndens ledamöter och säger emot sig själva när det kommer upp i kommunstyrelsen! Vari ligger logiken i detta? Varför vågar inte nämndledamöterna stå upp för sin nämnds behov när det väl kommer till kritan? Fegheten lyser igenom när partipiskan viner!

Så till nästa ologiska beteende:

Den moderatledda alliansen sa nej till 10 miljoner till skolan. Man menar på att man vill avvakta SKL:s analys av Enköpings kommun. Bara det att man ber SKL göra en utredning om kommunens ekonomi innebär ju de facto att man från alliansens sida har diskvalificerat sig själva och sin ekonomiska styrning. Uppenbarligen har man inte kontroll på läget! Hur ska man annars tolkat SKL:s uppdrag?

Nåja, nu blev beslutet i KS att inte tillföra mer pengar till skolan. Ponera nu att SKL kommer fram till att det inte finns några pengar att omfördela. Det ser verkligen så illa ut som det gör i de nämnder som ska granskas – skola, vård och omsorg, social och utbildning! Vad gör den moderatledda alliansen då?

Det enda man gör nu är att stoppa huvudet i sanden, blunda för sanningen och skjuta problemen framför sig – i hopp om att medborgarna och potentiella väljare ska ha glömt allt när det är dags att gå till val!

I tisdags frågade jag vart det sunda förnuftet tagit vägen. Följdfrågan idag är: Vari ligger logiken i alliansens strutsbeteende och beslut?

/Matz

One thought on “Ologiskt stoppa huvudet i sanden

  • Tomas Rådkvist 10 mars, 2014 at 14:24
    Reply

    Egentligen vet du svaret på frågan Matz, det har ju aldrig funnits annan logik bakom alliansens beslut än att hålla kostnaderna nere till varje pris, oavsett konsekvenser.

    Annan logik, som hur man skapar en utveckling i kommunal verksamhet och hur man styr på ett utvecklande sätt, är helt frånvarande i alliansen tyvärr.

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.