MATZ KEIJSER

S-MÄRKT DELTIDSPOLITIKER

OM MIG

Matz Keijser
Socialdemokratisk deltidspolitiker i Enköping!

Mina politiska uppdrag:
Ordförande Miljö- och byggnadsnämnden
Ledamot i Kommunfullmäktige
Ledamot i Kommunstyrelsen
Ledamot i Kommunstyrelsens arbetsutskott (KSAU)
Ledamot i Plan-, Mark- och Exploateringsutskottet (PLEX)
Ledamot i Enköpings Kommuns Moderbolag AB
Ledamot i Regionsförbundet
Ledamot i Krisledningsnämnden
Ersättare i Personalutskottet

Årsmodellen är 1962 och rötterna är av pepparrot. Med andra ord har jag, förutom en fyraårsperiod i huvudstaden, varit Sveriges Närmaste Stad – Enköping – trogen!

1987 gifte jag mig med Ingela och vi har tillsammans tre underbara barn – 22, 28 och 31 år gamla! I april i år 2018 blev jag morfar till en fin liten kill!

Jobbar sedan 2003 på Lillkyrkaskolan i Enköpings kommun där jag har en kombinerad tjänst som pedagogassistent och fritidspedagog.

Fritiden ägnas till största delen till att vara hobbyornitolog och jag åker så ofta jag kan ut till Hjälstaviken för att skåda fjäderfän av olika sorter, där rovfåglar av alla de slag är favoriterna.

Till skillnad från många av mina partikamrater har jag inte den traditionella socialdemokratiska bakgrunden med ett fackligt och/eller SSU-engagemang.

Dock fanns ideologin med från bröstmjölken och nedärvd. Fick sent klart för mig att min farfar suttit i vad som då hette stadsfullmäktige i slutet på 40-talet och att min farfars far var landstingsman! Även farfars mor var aktiv inom Socialdemokratin och blev den första ordföranden för Kvinnoklubben i Grillby 1929!

Själv var jag fram till för bara 18 år sedan en flitig köksbordspolitiker, som satt hemma och hade åsikter om både det ena och det andra.

Skrivandet har alltid intresserat mig (trots mina läs- och skrivsvårigheter) och det har genom åren blivit en och annan insändare samt under de senaste åren en hel del bloggande.

Senvintern 2000 hade jag en insändare om Enköpings skolor som tydligen fångade Arberaterkommunens dåvarande ordförande Sven Janssons intresse, varför han på perrongen till Stockholmståget frågade om jag var intresserad av att bli medlem i partiet och gå en grundläggande utbildning. Sagt och gjort…

Två år senare, 2002, hamnade jag tre placeringar utanför ersättarplats i fullmäktige, men fick ta plats som ledamot i Kulturnämnden. En bra skola för en färsk fritidspolitiker.

Något år in på mandatperioden tog jag så plats i fullmäktige. En mäktig upplevelse!

2006 fick jag förtroendet att inta plats nr 6 för Socialdemokraterna i kommunfullmäktige. Det var med stolthet jag intog min plats.

Minst lika stolt, med en blandning av skräckblandad förtjusning, fick jag också axla manteln som ledamot av kommunstyrelsen och kommunstyrelsens arbetsutskott (KSAU). Under de fyra åren fick jag en helt annan inblick i den kommunala verksamheten och dess beslutsprocesser.

Detta är kunskaper och erfarenheter som jag, från och med 1 januari 2011, burit med mig in i mitt fortsatta politiska engagemang och arbete.

Från och med årsskiftet 2014/2015 klev jag in i rollen som ordförande för just Miljö- och byggnadsnämnden. Jag sitter också som ledamot i KSAU, kommunstyrelsen, fullmäktige, PLEX m.fl.

I och med att jag fått förtroende med många uppdrag känns det helt naturligt att ta tjänstledigt från del av mitt ordinarie jobb och går nu alltså från fritids- till deltidspolitiker på 40%. Det ska bli oerhört spännande och inspirerande.

Mina hjärtefrågor är stadsbyggnad, barn- och ungdomsfrågor samt kultur.

Jag tar mer än gärna emot synpunkter från Dig som läser min blogg och mina insändare eller på annat sätt följer mitt politiska arbete. Det är på det viset jag kan driva en politik som gynnar Dig som medborgare.

Tack för att Du hittade hit och för Din hjälp!