MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Öronmärkta pengar gick till julbord

Posted on

julgrisSka faktiskt, mot mina principer, backa lite i tiden. För ett par veckor sedan var det en artikel i EP om Vård- och Omsorgsnämnden som, tillsammans med några chefstjänstemän, var ute i Haga och åt julbord.

Knappa 15.000 kronor kanske inte låter så mycket och i och med att pengarna inte ska användas i direkt verksamhet drabbar det ju inte skattebetalarna eller de som brukar kallas ”kunder” eller ”brukare” kan man ju tycka!

Dessa prestations- och stimulansmedel, som kommer från staten och EU, ska egentligen gå till fortbildning och kompetensutveckling för personalen. Nu gick alltså 15.000 kronor av dessa till ett julbord för ca 30 personer!

Nämndens ordförande Bo Reinholdsson (KD) menar att det inte drabbar verksamheterna då pengarna inte var tagna från budget. Men där hade nog den gode Reinholdsson otur när han uttalade sig! Det klart att det drabbar verksamheterna!

Om pengarna är öronmärkta för att gå till kompetensutveckling och Bo Reinholdsson istället väljer att äta upp dem är det ju någon/några i personalen som går miste om en fortbildningsmöjlighet!

Dessutom kan man ju fråga sig varför det bara är chefstjänstemän och nämndledamöter som bjöds med på julbordet? Är det några som borde premieras för sina insatser under året borde det rimligtvis vara personalen ute på de olika verksamhetsdelarna – eller?

Nej, Bosse Reinholdsson! Det duger inte att säga att man inte skulle ha ätit julbord om det skulle behövts tagits pengar från budget. Det här var pengar som skulle läggas på verksamhetsutveckling och utan dessa pengar skulle nämnden förmodligen gå med ett än större underskott än vad det blev!

Värt att notera är att S-ledamöterna i nämnden valde att inte deltaga vid julmiddagen. Bosse Reinholdsson insiuerade i artikeln om att de ”nog trodde att det togs från budgeten”, men jag är övertygad om att det nog inte hade spelat någon roll!

För faktum är att pengar som är öronmäkta för verksamhetsutveckling, oavsett var de kommer ifrån, ska gå till verksamhetsutveckling!

/Matz

2 thoughts on “Öronmärkta pengar gick till julbord

 • Jan Ekman 6 januari, 2014 at 23:14
  Reply

  Matz kan bättre än denna enfaldiga populism. Hur mycket pengar har f.d. kommunalrådet Rolf Jönsson fått från skattebetalarna sedan han avgick i slutet av förra seklet?

  • Matz Keijser 6 januari, 2014 at 23:43
   Reply

   Det är inte populism, Jan. Det är fakta!

   Vad gäller Rolf Jönssons eventuella ersättning efter att ha varit kommunalråd kan jag inte svara på, men jag ska kolla upp det och återkomma.

   Dessutom finns det ju i så fall fler fd kommunalråd som borde granskas – Bengt och Urban Wahlberg samt Margareta Rinman för att ta några exempel.

   /Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.