MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Pakten för makten

Posted on

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch är verkligen en hal ål. Svår att få grepp om helt enkelt. Ena stunden står hon i en partiledardebatt och kräver justitieministerns avgång efter att hon har hoppat på SD-tåget om misstroende. Nästa dag ”talar hon ut” i media och menar att det var av rädsla för att tappa väljare till just SD som gjorde att hon hoppade på misstroendetåget.

Att misstroendeförklaringen var en rent populistisk handling i en pågående valrörelse är hon förstås fullt medveten om och förmodligen lika medveten om att hon är delaktig i att ge SD full legitimitet för sitt ”politiska” agerande.

När SD:s partisektreterare Richard Jomshof uttalar sig i termer om ”våldtäkt på Sverige” i samband med en bild på en kvinna i slöja som bär Sverigedräkt – då tiger Ebba Busch. Detsamma gäller moderatledaren Ulf Kristersson och liberalernas ”nödlösning” Johan Pehrsson.

De tre blå partierna har målat in sig i ett hörn med en färg som inte kommer att torka på lång tid. Och det har gått fort med Ulf Kristersson som härförare.

Löftet till Hédi Fried om att ”aldrig, aldrig” samarbeta med SD har Kristersson, likt Petrus, förnekat – och inte bara tre gånger! Efter det har dörren till SD gått från helt stängd till vidöppen.

2020 menade Kristersson att man ”kommer att behöva diskutera budgetfrågor” med SD. Året därpå menade han att han tyckte ”att Sverigedemokraternas retorik har förändrats en del de senaste åren”, men blev varse om motsatsen bara någon månad senare när SD:s partisekreterare (den ständigt återkommande) Richard Jomshof uttalade sig om islam som en ”avskyvärd religion”.

DÅ var Kristersson snabb på pucken och menade:

Att SD från sin officiella kanal väljer att sprida några ledande sverigedemokraters nedsättande kommentarer om islam är direkt stötande. Att kalla världsreligionen islam med 1.8 miljarder utövare för ”avskyvärd” är helt enkelt avskyvärt”.

Men när nu alltså samma Jomshof pratar om ”våldtäkt på Sverige” tiger moderatledare. Han står tillsammans med Busch och Pehrsson i det bruna omålade hörnet och tittar på den blå färgen som inte torkar.

SD har alltså lyckats med sin strategi. Från att ha stått på perongen där dörrarna till tåget varit stängda har man nu alltså lyckats förpassa de tre borgerliga partierna till andra klassens resenärer och har själva intagit rollen som lokförare.

Kristersson, Busch och Pehrsson åker bara med. De vågar inte dra i nödbromsen på grund av rädslan att tappa väljare. Tåget har gått helt enkelt! Pakten för makten är oåterkallelig!

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.