MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Partiledardebatten blir intressant

Posted on

Alldeles strax börjar partiledardebatten på SVT och det ska bli mycket intressant att se hur borgarna kommer att tackla den senaste tidens sjunkande opinionssiffror. Idag kom nya siffror som visar att de rödgröna är över 50% och borgarna under 40%!

Samtidigt kom en debattartikel i DN från de fyra partiledarna inom alliansen och där fanns inget nytt!

Man hävdar fortfarande att det är 200.000 fler i sysselsättning sedan 2006. Det må vara sant, men det visste vi redan 2011. På de två senaste åren har det inte hänt någonting! Vi har fortfarande hög arbetslöshet och speciellt bland unga människor!

De fyra hävdar att Sverige klarat sig bättre än många andra länder under den rådande ekonomiska krisen i världen beroende på en ”ansvarsfull ekonomisk politik”!

Nu vet vi att den borgerliga regeringen tog över en stabil ekonomi efter den Socialdemokratiska regeringen och hade mycket goda förutsättningar när den ekonomiska krisen slog till. Det är anledningen till att Sverige klarat sig bra!

Som sagt – opinionsmätningarna visar att svenska folket genomskådat den borgerliga regeringens brister och misslyckade politik som präglas av en övertro på skattesänkningar som enbart gynnar de som redan har det bäst ställt!

Jag sitter bänkad framför TV:n och väntar på att klockan ska slå 20.00. Det ska bli mycket intressant att se hur småpartierna klarar debatten. Det handlar om överlevnad – för hela alliansen!

/Matz

 

2 thoughts on “Partiledardebatten blir intressant

 • Percy Westerlund 7 oktober, 2013 at 17:57
  Reply

  Intressant kommentar, Matz, att de dåliga opinionstalen skulle innebära att väljarna har ”genomskådat den borgerliga regeringens brister och misslyckade politik”. Samma konstaterande kunde du säkert ha gjort på grundval av opinionssiffrorna före förra valet. Ändå blev resultatet en storseger för moderaterna och det sämsta resultatet på 90 år för s. Hur skall man tolka det budskapet månne? Det enda man kan vara säker på är att det straffar sig att ta ut segern i förskott…

  Din tillgivne trätobroder,
  Percy

  • Matz Keijser 7 oktober, 2013 at 20:25
   Reply

   Nja, jag har nog inte tagit ut någon seger i förskott, Percy. Tvärtom!

   Det finns mycket kvar att göra fram till valet och förhoppningen är att siffrorna ska bli ännu bättre till vår fördel när valresultatet sammanställs på valnatten!

   Däremot är opinionsmätningarna ändå indikationer på att medborgarna just nu inte är till freds med den politik som den borgerliga regeringen för. Det tror jag till och med du kan skriva under på.

   /Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.