MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Partiledardebatten – del 1

Posted on

Halvtid i partiledardebatten. Än så länge kan man konstatera att statsminister Fredrik Reinfeldt är ovanligt tyst. När han väl säger något är det ganska innehållslöst och tomt!

Det verkar vara en medveten taktik att låta ”småpartierna” få ta plats och profilera sig. Tyvärr är det kanske inte så bra taktik då både Annie Lööf och Jan Björklund vid ett flertal tillfällen gått ut med rena felaktigheter!

Stefan Löfven kallar både statsministerna och skolministern för ”siffertrixare” och det ligger en hel del i det. Det pratas siffror som inte stämmer med verkligheten. Bland annat hävdar alliansföreträdarna att den sänkta arbetsgivaravgiften och restaurangmomsen genererat i fler jobb samtidigt som SCB menar att det inte stämmer!

Kommer siffertrixandet att fortsätta även i andra halvlek?

Inte ens Göran Hägglunds försök till att skämta till det går hem i de svenska stugorna! Alliansen har allvarliga problem att nå ut i TV-rutan!

Stefan Löfven känns både trygg och säker med en lagom blandning av kritik mot den sittande regerningen och en egen stark Socialdemokratisk politik!

 

/Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.