MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Politik i olika skepnader

Posted on

Idag var det korvstoppning på hög nivå. Dagen har tillbringats på Fagerudds konferensanläggning tillsammans med Miljö- och byggnadsnämnderna från Enköping och Strängnäs.

För något år sedan genomförde vi en gemensam utbildningsdag gällande Plan och Bygglagen (PBL) i Strängnäs. Föreläsare både då och idag var Annika Gustafsson från advokatfirman Fylgia.

Annika Gustafsson är inriktad på fastighetsrätt, processrätt, miljörätt, skadeståndsrätt och förvaltningsrätt och har som ombud, huvudsakligen åt kommuner, uppträtt i mål vid flertalet av landets domstolar under en period av drygt 30 år.

Precis som förra gången  lyckades Annika ”trollbinda” oss med en fullspäckad föreläsning i högt tempo. Vi hann med allt från kommunal- och förvaltningslagen, ansvar vid planläggning och bygglov till sanktionssystemet. Vi hann också diskutera en del om strandskydd innan dagen var slut!

Väl hemma igen var det dags att ”rensa” lite i en debattartikel som är på gång tillsammans med Helena Proos och två av våra riksdagsledamöter. Håller innehållet lite hemligt än så länge, men det dröjer nog inte förrän den publiceras – hoppas jag!

Finslipade också på en motion som jag hoppas kommer med på december-fullmäktige. Den måste bara bli tillräckligt tydligt formulerad och jag måste spetsa till att-satserna!

Så var ännu en dag i politikens tecken över (så fort jag publicerat detta blogginlägg 😉

/Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.