MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Politik och avkoppling

Posted on

hjalstaviken20150520Det är inga problem att fylla dagarna i Kommunhuset. Varje tisdag och onsdag viker jag helt åt politiken. Förutom det blir det lite kvällsmöten också som ska hinnas med.

Den här veckans politiska arbete började i måndags kväll. Då träffades alla nämndordföranden tillsammans med Nystarts förstanamn i nämnderna för att diskutera mål och visioner och delge varandra hur det politiska arbetet i nämnderna fungerar. Tre timmar går fort i en ganska stor grupp där det är högt till tak och bra diskussioner!

Tisdagen började med samtal på Miljö- och byggnadsförvaltningen med tjänstemän och chefer. Just nu är det hög arbetsbelastning på samtliga avdelningar med många ärenden att hantera.

Självklart är det så att alla personer som har ärenden inlämnade till förvaltningen vill att det ska gå fort och jag lovar att alla tjänstemän gör sitt allra bästa. Men det är också viktigt att förstå att inget kan hastas fram. De beslut som tas ska vara rättssäkra och hålla hög kvalitet.

Tisdagseftermiddagen fylldes av möten. Till att börja med var det återigen dags för Enköpings kommuns Moderbolag AB som följdes av Kommunstyrelsen. Allt från VA-plan till medborgarförslag hanterades under dryga fem timmar.

Idag blev också en dag fylld av spännande inslag. Dagen började med att justera protokollet för förra veckan Kommunfullmäktige tillsammans med fullmäktiges ordförande Rolf Carlsson, Jenny Gavelin (fp) och fullmäktiges sekreterare Maria Westberg. Hann också med ett samtal med Kjell Sjöberg på EP.

Resten av förmiddagen fick jag möjlighet att gå igenom en webutbildning via Boverkets hemsida – PBL för förtroendevalda – gällande detalj- och översiktsplanering samt bygglovsprocessen. Det är alltid nyttigt att fräscha upp redan befintliga kunskaper och samtidigt berikas med nya!

Efter en god lunch tillsammans med frugan och en pratstund med Lasse van Aller, som var på plats i politikerrummet i Kommunhuset igen, var det åter dags att nyttja fördelarna med webben och Boverkets hemsida. Den här gången blev det ett webseminarium om lovbefriade åtgärder, ändringar av byggnader och byggnadsnämndens tillsyn. Ännu mer matnyttigt kunskapsinsupande alltså!

Dagen avslutades som den började med att justera protokoll. Den här gången var det för förra veckans Miljö- och byggnadsnämnd och denna gång tillsammans med Tommy Myrsell (m). Innan jag lämnade Kommunhuset för denna dag hann jag med att prata lite med några av tjänstemännen på byggavdelningen och deras chef. Det är som sagt mycket nu!

jagihjalstavikenImorgon blir det jobba som vanligt på dagen, men på kvällen är det dags igen. Ortsanalys i Fjärdhundra står på agendan!

När jag så tar en långsam promenad hemmåt genom staden och njuter av den fortfarande varma seneftermiddagen ringer mobilen. En välbekant stämma ställer frågan om jag vill åka ut till Hjälstaviken någon timme.

Det blev tre timmar av fågelsång, fotografering och bara njuta av stunden. Och idag kom dessutom en av mina favoritfåglar – tornseglaren! Tack Thomas – det behövde jag!

/Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.