MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Politiskt arbete och möte med pressen

Posted on

intervjuNu börjar jobbet på allvar” skrev EP härom dagen med syfte på att de kommunala nämnderna och styrelserna efter årsskiftet dragit igång den nya mandatperioden. Och visst är det på allvar.

Miljö- och byggnadsnämnden har redan under januari hunnit med två nämndsammanträden och ett arbetsutskott. Dessutom har vi, tillsammans med Strängnäs kommun, haft två utbildningsdagar kring plan- och bygglagen samt miljöbalken.

Kommunstyrelsens arbetsutskott och kommunstyrelsen har också kommit igång med varsitt möte och imorgon är det dags för årets första plan-, mark- och exploateringsutskott (PLEX). Nästa vecka är det årets första kommunfullmäktigesammanträde, som man kan följa både via webben och radion.

Dessutom har jag hunnit med ett möte med Regionförbundets fullmäktige också. Det kommer att bli ett intressant uppdrag även om det inte blir så många möten per år.

Utöver de kommunala uppdragen har ju också det internpolitiska arbetet inom partiet sin gilla gång. Arbetarekommunens styrelse har träffats och igår hade vi årets första Arbetarekommunmöte, denna gång förlagt till Ria Second Hand & Café i Örsundsbro!

Jodå, nog märks det att jobbet har börjat på allvar, men det är oerhört inspirerande och spännande. Det är inga problem att fylla tiden med möten, läsa handlingar och prata med tjänstmännen. Det känns rätt att jag valt att gå ner i tid på mitt arbete för att kunna lägga mer tid på de politiska uppdragen.

Vi har också fått en hel del publicitet i lokalpressen och extra kul tycker jag att det är att EP valt att göra en reportageserie om oss nytillträdda ordföranden i de olika nämnderna och styrelserna. I lördags var det ett stort uppslag med Solweig Sundblad, vård- och omsorgsnämnden, och nu på lördag är det dags för Lasse van Aller, tekniska nämndens ordförande.

Idag var det min tur att bli intervjuad av Kjell Sjöberg på EP och vad jag förstod kommer detta att publiceras lördag den 7 februari. Det ska bli spännande att läsa vad jag egentligen sa 😉 Det ska tas en bild i eftermiddag också så det gäller väl att kamma till sig!

/Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.