MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Reinfeldts professor redan en klassiker

Posted on

Så möttes de äntligen i den första debatten – Löfven och Reinfeldt. Frågan är om någon av dem blev en vinnare i själva debatten?

Bara det att de nu möttes gör ju faktiskt Stefan Löfven till vinnare i och med att moderatledaren konsekvent sagt nej tidigare! Helt uppenbart är att Reinfeldt i och med de allt sämre resultaten i opinionsmätning efter opinionsmätning nu kände sig tvungen att slutligen ta tjuren vid hornen.

Sin vana trogen tjatade moderatledaren om att det inte finns något regeringsalternativ, men fick verkligen svar på tal från Stefan Löfven som påpekade att Socialdemokraterna själva är större än den så kallade alliansen!

När Löfven menade att resultaten i skolan rasat under Reinfeldts sju år vid makten svarade den senare att raset pågått under 20 år. Synd att inte Stefan Löfven påpekade att vi i drygt 30 år haft läroplaner som styrdokument för skolan som tagits fram av borgerliga regeringar!

Inte heller blev jag förvånad att moderatledaren körde med gammal hederlig skrämselpropaganda om skattehöjningar och bidragslinje.

Apropå bidrag – hur har det sett ut de senaste åren där den borgerliga regeringen sett till att skattesubventionera läxhjälp och privat bartender. Restaurangmomsen är ett annat ”bidrag” som inte lett till fler jobb utan blivit inget annat än ett branschstöd!

Jobbskatteavdragen har kanske gett mer i plånboken, men har samtidigt urholkat välfärden. De som tjänat mest på detta ”bidrag” är så klart de allra rikaste.

Arbetslösheten har stigit under den borgerliga regeringens tid vid makten och ändå fortsätter moderatledaren med en dåres envishet att hävda att skattesänkningar ger jobb. Han sa ordagrant:

Vi vet att det ger mer jobb när man får mer kvar i plånboken!

Frågan kvarstår – varför har det då inte hänt något med den ökade arbetslösheten, Fredrik Reinfeldt? När kommer alla de jobb ni lovat?

Och nu ska moderaterna och deras stödpartier låna pengar till ett femte jobbskatteavdrag!

När moderatledaren avslutningsvis fick frågan om när vi kommer att se en vändning i de allt sämre resultaten i skolan svarade han med något som med största sannolikhet kommer att bli en klassiker:

Vi har ju bett en professor att titta på detta!

Det är helt klart så att Sverige behöver en ny regering och nu är det mindre än ett år kvar till det blir ett faktum!

/Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.