MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

S konstruktiv – alliansen passiv

Posted on

bowlinghallDiskussionerna kring bowlinghallen fortsätter och i dagens EP går upplevelsenämndens ordförande Mona Örjes (c) ut och menar att man måste hitta en lösning för att bowlingen inte ska behöva stänga när arrendeavtalet går ut i slutet av juni. Joakim Eriksson som arrenderar bowlinghallen har nämligen meddelat att han ger upp i och med att kommunen inte varit tillmötesgående och försökt hitta någon lösning.

Nu menar Örjes och tekniska nämndens ordförande Bengt-Åke Gelin (m) att man är överens om att en lösning måste komma till stånd, och det är väl gott så. Problemet är ju bara att det här inte kan ha kommit som någon överraskning för de båda ordföringarna! Avtalstiden har hela tiden varit känd och detta är snarare ännu ett tecken på en svag politisk ledning i kommunen som aldrig kommer till skott!

Detta bekräftas också av Mona Örjes partikamrat Anders Wikman som i en insändare idag beskriver turerna kring den nya simhallen och hur bowlinghallsfrågan har hanterats – eller snarare inte hanterats – av den styrande alliansen!

Från Socialdemokratiskt håll har vi under hela processen aktivt jobbat för att hitta en så bra lösning som möjligt för bowlarna. Därför la vi också förslaget nu senast i kommunstyrelsen om att utreda möjligheterna att ha en bowlinghall kvar i idrottens hus.

Bengt-Åke Gelin påpekar också i dagens EP att planprogrammet för Korsängsfältet togs i tisdags på PLEX-utskottet och att tillägget om en utredningen tillstyrktes av samtliga partier – på initiativ av Socialdemokraterna! Återigen är det vi från S som lägger ett konstruktivt förslag för att hitta en lösning medan den moderatledda alliansen fortsätter sin passiva politiska kräftgång!

Det är hög tid för maktskifte i kommunen. Det är mindre än 200 dagar kvar till valet!

/Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.