MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Sanningar och förbannade lögner

Posted on

lögnochsanningDå går vi in i den sista valveckan och jag tänker göra en Helena – reflektera över insändare i lokalpressen.

Jag börjar med en insändare i dagens EP undertecknad av tre moderater – Ingvar Smedlund (moderaternas förstanamn på kommunlistan), Mats Flodin och Bengt Morén. Under rubriken ”Vi vill bygga” påstår de tre att vi Socialdemokrater säger nej till att bygga hyresrätter i Åkersberg. En ren lögn!

Att Flodin och Morén inte har koll på vad som sas på senaste PLEX (Plan-, Mark- och Exploaterings-utskottet) är fullt förståeligt i och med att de inte sitter med där. Däremot var moderaternas kommunalrådskandidat på plats, livs levande, och borde därför också kunna redogöra för sanningen!

Vi Socialdemokrater har alltid och kommer alltid värna allmännyttan och hyresrätter. Så även när det gäller Åkersberg! Det är viktigt att vi får blandad bebyggelse i vår kommun och att vi får fler hyresrätter.

Det vi reagerade på var att man nu kom med ett nytt förslag där höjden på husen ökat i det aktuella området. Vi anser inte att det kommer att passa in i landskapsbilden med 8-våningshus i det område som växer fram i Åkersberg. Däremot säger vi JA till fler hyresrätter!

Vi tar ansvar för att kommunen utvecklas positivt för alla medborgare och vill erbjuda olika boendeformer. Vi sätter värde på och värnar inte bara miljön utan även kulturlandskapet och landskapsbilden! Det är nytt ledarskap!

Den andra insändare jag tänkt nämna är också från en moderat – Oscar Widman, som kandiderar till fullmäktige. Jag vet inte vilken gång i ordningen jag läser Widmans mantra i EP. Det känns som en moderat favorit i repris varje gång!

Widman upprepar ännu en gång att ”alla som kan och vill arbeta ska få chansen att göra det”. Det låter vacker, men sanningen efter åtta år med moderat styre i vårt land är en helt annan!

Det är allt för många i Sverige idag som både vill och kan arbeta, men på grund av alliansen så kallade ”arbetslinje” inte får! De sitter fast i arbetslöshet och FAS 3! Skamligt!

När Oscar Widmans partiledare gick till val 2006 pratade han om att Sverige hade ”massarbetslöshet”. Idag är arbetslösheten betydligt högre än 2006! Det är sanningen, Oscar!

Dock håller jag med Widman när han skriver att ”det ska få vara en möjligt att byta inriktningar i olika faser i livet”. Det vill vi Socialdemokrater möjliggöra genom att höja a-kassan – det försäkringssystem som ger förutsättningar att ställa om till ett nytt jobb. Här säger moderaterna NEJ!

Vi säger nej till ytterligare skattesänkningar och dyra, verkningslösa reformer. Vi säger ja till fler jobb som ger förutsättningar till att välfärden åter kan växa sig stark och något vi kan vara stolta över. Vi vill:

  • att heltid ska vara norm på hela arbetsmarknaden och missbruket av visstidsanställningar förhindras
  • starta en aktiv näringspolitik så att företag växer och anställer fler. Ett innovationsråd med företagare och forskare ska, under ledning av statsministern, investera i Sveriges framtidsbranscher. Villkoren, särskilt för små- och medelstora företag, ska förbättras med regionala företagarförmedlingar, kortare betalningstider och ökat exportstöd. Företagens kostnader ska minskas genom att staten tar över den andra sjuklöneveckan
  • utforma bristyrkesutbildningar tillsammans med arbetsgivare, så att människor har den kompetens som krävs för att kunna ta de jobb som växer fram
  • göra om Arbetsförmedlingen till en matchningsspecialist så att rätt arbetssökande och rätt arbetsgivare snabbt kan hitta varandra
  • stoppa ungdomsarbetslösheten med 90-dagarsgarantin: inom 90 dagar ska arbetslösa ungdomar vara i jobb, studier eller praktik.

/Matz

 

One thought on “Sanningar och förbannade lögner

  • Matz Keijser's Blogg | Helena Proos – för ett bättre ledarskap 8 september, 2014 at 22:53
    Reply

    […] gjorde mig både besviken och ledsen i morse när jag läste din insändare i EP (läs mer om denna insändare här) där du ljög om att vi inte vill bygga hyresrätter i Åkersberg” sa Helena och […]

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.