MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

S(m)edlund får tänka om kring HBTQ

Posted on

hbt-mobbingI april la vänsterpartiet en motion i kommunfullmäktige om att Enköpings skolor skulle HBT-certifieras. Den moderatledda alliansen i Enköping sa med ren ryggradsreflex NEJ till förslaget!

Moderaternas förstanamn på fullmäktigelistan Ingvar Smedlund var upp i talarstolen och jämförde den kränkande behandling många unga hbt-personer möter i skolan med att ha ”fel märke på gymnastikskorna”!

Som sagt – med ren ryggradsreflex sa Ingvar Smedlund och hans partikarmater NEJ till att ge skolans personal i Enköping mer kunskap och kompetens kring HBTQ-frågor, mer kunskap och kompetens för att alla våra elever ska känna trygghet och våga vara sig själva!

bloggbild_0629Nu är det uppenbarligen så att moderaterna lokalt i Enköping går i otakt med moderpartiet på riksnivå! För det är nämligen så att moderaternas talesperson i HBTQ-frågor Olof Lavesson har gått ut med att partiet vill se ett ”HBTQ-lyft” i landets alla kommuner för att öka kunskapen och kompetensen i dessa frågor!

Lavesson menar att landets mindre kommuner har halkat efter jämfört med de större kommunerna när det gäller att behandla människor lika oavsett sexuell läggning. Ingvar Smedlund hade, om han sagt JA till en HBT-certifiering i april, kunnat gå i bräschen bland landets mindre kommuner!

Nu får Smedlund och hans partikamrater i Enköpingsmoderaterna krypa till korset och vackert bita i det sura äpplet. Hade man istället, när tillfälle gavs, följt regnbågen till dess slut hade skatten kunnat delas ut till alla unga HBT-personer i vår kommun tidigare!

/Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.