MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Smedlund fortsätter ljuga

Posted on


För några veckor sedan bloggade Jessika Vilhelmsson (m) om att hon var stolt och glad över det politiska klimatet i Enköping och menade också att hon under sin tid som ordförande i kommunfullmäktige la sig vinn om att det skulle vara en god stämning bland ledamöterna.

Även Helena Proos har beskrivit hur besökare som medverkat vid olika politiska möten förvånats över den goda stämning och det positiva politiska klimatet i vår kommun.

I måndags skrev Ingvar Smedlund, moderaternas förstanamn på fullmäktigelistan, en insändare där han helt uppenbart ljög om att vi Socialdemokrater skulle ha sagt nej till hyresrätter i det nya området i Åkersberg.

När Helena Proos konfronterade Smedlund med att han ljugit svarade han med att han inte suttit med på mötet utan fått denna information berättad för sig. Smedlund bygger uppenbarligen sin retorik på andrahandsinformation och hörsägen!

Ovan kan du se ett videoklipp på Youtube där Helena Proos förklarar bakgrunden med avsteget från översiktsplanen som vi inte anser att kommunens medborgare fått möjligheten att yttra sig om. Gå in 23:54!

I morgon kommer en ny insändare av Ingvar Smedlund där han fortsätter ljuga om att vi säger nej till hyresrätter i Åkersberg – trots att han inte varit med på något möte. Han vrider också på sanningen vad gäller vår syn på skolfrågan och parkeringsfrågan. Lyssna verkar inte vara hans grej!

Men som sagt – det är bara att gå in på moderaternas egen youtube-kanal här ovan och se vad som egentligen sas!

I dagens EP fanns en helsidesannons med Ingvar Smedlund och med underrubriken ”Mer än bara nytt ledarskap”. Helt uppenbart har moderaterna insett, då man till och med använder vårt budskap i sina egna annonser, att det är just ett nytt ledarskap som vi Socialdemokrater kommer att stå för – och att det är hög tid för det!

Det som är ”mer” från moderaterna är uppenbarligen ett helt nytt politiskt klimat där moderat argumentation bygger på andrahandsinformation och lögner. Är det detta ledarskap Ingvar Smedlund står för?

Under en period blev jag beskylld för att gå till personangrepp när jag kritiserade moderat politik och deras politiska ledarskap. När jag bad om att man från moderat håll konkret pekade på var jag gått till personangrepp fick jag aldrig något svar. Inga direkta lögner kanske, men uppenbarligen inte sanningsenliga beskyllningar!

Nu har Smedlund två gånger på mindre än en vecka ljugit om vår politik. Är det det som är ”mer” enligt moderaterna? Känns trist!

/Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.