MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Smedlund sent ute – igen…

Posted on

Jag har trots allt viss förståelse för att det moderata oppositionsrådet Ingvar Smedlund tar chansen att ta några billiga politiska poäng så här i valrörelsens upptakt när han anser att vi ska bygga en skejtpark/skatepark ”NU”!

Han grundar sin plötsliga vilja att bygga denna skejtpark på att Parkstiftelsen tänker sig donera en summa pengar för just en sådan anläggning, men ingen vet i dagsläget riktigt hur mycket pengar det egentligen rör sig om och några pengar har enligt uppgift ännu kommit kommunen till del.

Smedlund slår också in öppna dörrar när han menar att ”Åter igen bevisar SNE sin oförmåga att komma till beslut”. Till hans försvar kan man väl ändå drista sig till att medge att det inte alla gånger är helt enkelt att hålla koll på vad ens politiska motståndare redan gjort.

Uppenbarligen har han hittat sitt mantra för valrörelsen där han menar att vi den politiska ledningen i kommunen är både ”sena och klena”. Tyvärr visar det sig att han nu faller på eget grepp!

Tillsammans med Enköpings Extremsport (EXS) har vi från Socialdemokraterna och den politiska ledningen sedan en tid tillbaka fört mycket konstruktiva diskussioner hur vi ska kunna arbeta tillsammans för att förverkliga EXS:s idéer och visioner om ett större område på Korsängsfältet, där det förutom en skejtpark också finns tankar om att utveckla möjligheter till bland annat mountainbike- och snowboardåkning.

I väntan på att detta ska förverkligas har vi från den politiska ledningen hjälpt till att göra det möjligt för en temporär lösning på Enavallen, där curlinghallen en gång stod. Där finns möjlighet att kunna bygga exempelvis en så kallad bowl.

Så till Ingvar Smedlund vill vi nog ändå komma med ett gott råd: Kontrollera dörrarna och förvissa dig om att de inte redan är öppna innan du plockar fram murbräckan. Annars kan hända att du missar målet och faller huvudstupa ner i en ”cementskål” avsedd för skateboardare. Så på med hjälm och knäskydd – det kan göra ont i valrörelsen om man tappar balansen!

/Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.