MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

”Snacka om självmål!”

Posted on

kommunhusetJa, vi var nog många som blev något förvånade när det stod klart att Fp inte längre var intresserade av ett politiskt samarbete med S och NE. För det är nog snarare så man ska tolka den faktiska utgången av förhandlingarna och inte som Stig E. Forshult, Fp:s ordförande i Enköping, försökte få det att framstå som i sin insändare i gårdagens EP!

Det handlar inte om ”snålhet” från vår sida och vi har heller inte ”kastat” ut Fp från något samarbete. Det handlar snarare om de orimliga krav Fp ställde i förhållande till partiets valresultat som gav 2 mandat i fullmäktige – vilket ska ställas mot Socialdemokraternas 16 mandat och Nystart Enköpings 8 mandat!

Dessutom hade man redan ställt dessa krav en gång tidigare i förhandlingarna och redan fått svar – att då ställa samma krav en gång till känns kanske inte helt genomtänkt! Folkpartiets ordförande i Enköping kanske bör rannsaka sig själv och sina egna krav innan han beskyller andra för maktfullkomlighet och iklär sig den berömda offerkoftan!

I det samarbete som kunde varit möjligt hade Fp fått inflytande i de olika nämnderna – inte alls som Forshult menar i sin insändare att de skulle ”osynliggjorts”. När Fp nu kliver av samarbetet pga. att man inte fick igenom sina krav – vilket är den sanna beskrivningen av vad som skett – har man ställt sig själva i den politiska skuggan och riskerar nu att bli helt utan inflytande i någon nämnd! Detta är politiskt självmord om något och Fp har inga andra att skylla på än sig själva!

EP:s chefredaktör Roger Pettersson beskriver den situation Fp själva försatt sig i på följande sätt i sin ledare idag:

Partiet har lyckats med konststycket att på två veckor reta upp de flesta andra partier i Enköping och ställa sig utanför allt inflytande på sakpolitiska frågor. S, MP och V håller sig på sin kant. Och Nystart Enköping får Anders Wikman som kommunalråd eftersom S lovar dem det.

Kommer Centern och Moderaterna att öppna famnen och önska FP välkommen hem igen? Skulle inte tro det.

Snacka om självmål.

Återstår Sverigedemokraterna, men det är inget alternativ för ett parti som vill behålla lite av sin trovärdighet. Skulle du köpa en begagnad bil av Folkpartiet i Enköping?

En ganska talande bild av det som skett de senaste veckorna i politikens Enköping!

/Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.