MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Solidaritet – inte bara ett ord!

Posted on

för_solidaritet

Igår manifesterade jag FÖR solidaritet och alla människors lika värde. Jag manifesterade tillsammans med ungefär 300 enköpingsbor, som samlats vid Spanska Trappan. 300 enköpingsbor som tror på ett jämlikt samhälle där kön, ålder, etnicitet, sexuell läggning eller religion inte spelar någon roll. Ett samhälle där mångkultur är lika självklart som våra ”svenska” traditioner!

Det som trots allt gjorde mig något besviken var avsaknaden av den politiska mångfalden. Jag hade hoppats att se många representanter från samtliga partier i kommunstyrelsen, men blev som sagt lite besviken!

Här hade vi chansen att visa upp en bred politisk enighet kring vilket samhälle, vilket Enköping vi vill ha. Vi hade möjlighet att visa på att solidaritet inte bara är ett ord man slänger sig med när det passar utan verkligen står upp för dess innebörd!

När talen vid Spanska Trappan tonat ut, när jubel och applåder för de skickliga talarna lagt sig tågade vi ner till VÅRT torg som hägnats in för att ”skydda” Jimmie Åkesson. Den syn som mötte oss var poliser i uniform, poliser med hundar, poliser med kravallhjälmar, säkerhetspoliser med öronsnäckor och kommunikationsutrustning! Min tanke var:

När Olof Palme mördades gick han ensam med Lisbeth från bion. När Anna Lindh mördades gick hon ensam med en väninna på NK. När Jimmie Åkesson kommer till Enköping – min stad – sätter man upp kravallstaket runt torget och kroppsvisiterar de som ser misstänkta ut!

Jag vände det inhägnade torget ryggen där Sverigedomkraternas partiledare Jimmie Åkesson höll ett tal. Jag vände ryggen till det instängda samtidigt som jag vände mitt ansikte ut mot det öppna Enköping. Den stad jag med stolthet kallar min!

Igår manifesterade jag FÖR solidaritet och alla människors lika värde!

/Matz

3 thoughts on “Solidaritet – inte bara ett ord!

 • Kristina Birkesten 10 maj, 2014 at 16:50
  Reply

  Tack Matz för det du skriver! Nej, solidaritet är inte bara ett ord. Solidaritet är en handling, precis som du beskriver det. Solidaritet har inga gränser eller kravallstaket åt något håll utan gäller alla människors lika rätt till sin värdighet! Vänliga hälsningar Kristina

  • Matz Keijser 10 maj, 2014 at 17:03
   Reply

   Tack Kristina för din kommentar.

   Kan inte annat än hålla med!

   /Matz

   • Anonym 10 maj, 2014 at 19:33
    Reply

    Hej Matz!

    Bra skrivet! Jag kan bara hålla med om det du skriver..Alla har lika värde,det spelar ingen roll vem man är eller varifrån man kommer!

    Bra gjort att ni var där. / Rani Nilsen

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.