MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Söndagsnöje!

Posted on

En helt vanlig söndag börjar närma sig sitt slut och jag har inte lyckats ta mig utanför dörren den här gången heller.

Nåja, nu har ju utetemperaturen inte varit allt för lockande, men solskenet mitt på dagen hade nog varit fint att dra nytta av.

Istället har denna den andra advent fyllts med läsande. Nej, tyvärr inget upplyftande skönlitterärt verk!

Här är det handlingar av helt annat slag. Veckan som kommer går – inte helt oväntat – i politikens tecken med gruppmöte på måndagskvällen och AK-styrelse på onsdag! Tisdagen är fulltecknad av kommunpolitik med Miljö- och byggnadsnämnd på dagen och därefter kommunfullmäktige, som kan bli en långkörare in på småtimmarna (åtminstone fram till 23.00 😉

Det kommer att bli en spännande politisk tisdag. För första gången kommer jag att sitta ordförande i nämnden. Mina förhoppningar är att det inte kommer att bli sista gången för jobbet för valvinst 2014 är i full gång!

Det är ett par ärenden på dagordningen som är lite extra intressanta den här gången. Mer om det i ett senare blogginlägg kanske!

Fullmäktige kommer också att bli intressant i och med att jag har min första egna motion med i handlingarna. Visserligen blir det bara en anmälan av motionen men jag får i alla fall möjlighet att presentera innehållet, sen får vi se hur lång tid det kommer att ta innan den behandlas.

Majoriteten har ju inte någon större effektivitet när det gäller handläggning av motioner. Har man riktig otur kan det dröja upp till ett år innan det händer något!

Motionen tar upp bristen på tillgänglighet i vår kommun för medborgare med olika typer av funktionsnedsättningar. Du kan läsa mer om det i ett tidigare blogginlägg!

Ja, så har jag ju hunnit med detta blogginlägg också och fixat till hemsidan! Facebookat och Twittrat lite, läst webtidningar och tittat på nyheter! Det är inga problem att få tiden att gå!

Som sagt – en helt vanlig söndag om man är fritidspolitiker!

/Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.