MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Står M i Enköping bakom Beckman?

Posted on

svtJag skulle vilja veta om moderaterna i Enköping står bakom sin partikamrat och riksdagsledamot i miljö- och jordbruksutskottet och skatteutskottet Lars Beckmans konspirationsteorier om bland annat att public service styrts av KGB.

Beckman har sedan han tillträdde i riksdagen 2010 stuckit ut med en del märkliga ställningstaganden och dessutom gjort det öppet på sin blogg och andra sociala media. Bland annat har han uttryckt att han är emot våld och därför menar att människor inte ska ha möjlighet att lära sig självförsvar!

Den senaste tiden har Beckman dock fokuserat på att starta en konspirationsteori som går ut på att det forna östblocket, och då främst KGB, styrt svensk public service. Så här formulerar han det på sin blogg:

Mig veterligt har det inte gjorts någon oberoende granskning eller forskning kring hur/om det forna östblocket kunde påverka journalistutbildningar i Sverige eller SVT SR och UR. Fanns det ett systematiskt arbetssätt för att skapa en bild av USA som det onda i världen (Sjukvård, skola mm) som skulle underlätta att Sverige behöll ett socialistiskt styre?”

På Twitter skrev han: ”Att SR/SVT konsekvent vinklar nyheter ur ett vänsterperspektiv, och att 8/10 röstar rött, är det resterna från påverkan av fd östblocket?

Detta är alltså uttalanden från en riksdagsledamot som tillsammans med övriga moderater och deras stödpartier sitter och stiftar lagar för vårt land! ”Makten framför allt” verkar vara Beckmans devis då han i sin, och kanske då också moderaternas, strategi gör allt för att smutskasta vänstern!

Helt uppenbart är att Beckman går omkring och duckar för fiktiva vänsterspöken även på ljusan dag och nu också användare sina hjärnspöken för att sprida ogrundade konspirationsteorier i hopp om att kunna påverka valresultatet!

Därför skulle det vara MYCKET intressant att få veta om moderaterna i Enköping står bakom Lars Beckmans uttalanden!

  • Är dessa uttalanden att likställa med moderat politik?
  • Är det moderaternas allmänna uppfattning att det Beckman kallar Sovjetisk infiltration påverkar SVT och SR:s nyhetsrapportering idag?
  • Är det moderaternas åsikt att ”SR/SVT konsekvent vinklar nyheter ur ett vänsterperspektiv” ?

Ser fram emot svar på dessa frågor!

/Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.