MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Stefan Löfven hedrade Blomman

Posted on

inna_lofven_jesperSveriges nästa statsminister Stefan Löfven besökte Enköpings Arbetarekommun idag.

Anledningen var att vi idag firade Blommans dag. En hyllning till Leif ”Blomman” Blomberg, Enköpingssonen som blev ordförande i Metall och sedermera minister i regeringarna Carlsson och Persson.

Initiativtagare till denna dag var Owe Starmyr, som tyvärr gick bort för ett och ett halvt år sedan. Owe var själv gammal metallare och drev frågan om en hyllning till Blomman hårt i partiet internt. Jag är övertygad om att Owe hade varit mer än nöjd med hur denna dag fylldes av många intressanta samtal och anföranden.

Stefan inledde med att berätta om sina möten med Blomman i både fackliga och politiska roller i sammanträdesrum, på arbetsplatser och i hissar! Talet innehöll självklart också en stor portion Socialdemokratisk politik över ett brett spektra, men med fokus på jobben så klart och att vi 2020 ska ha den lägsta arbetslösheten i EU!

Det blev också en del diskussion om företagande. Sören Silén, vd för Lappset, var till en början kritisk till Stefan Löfvens sätt att se på företagare i Sverige. Men när Stefan senare fick möjlighet att förtydliga sin syn på saken sa Silén att han till och med kunde tänka sig att bli sosse, vilket ledde till rungande applåder och glada tillrop. Stefan var inte sen att be Agneta Gille plocka fram medlemsvärvarblocket!

Sin vana trogen bjöd Stefan på en bra blandning av lugn, tydlig och förtroendeingivande retorik, som bygger på Socialdemokratiska grundläggande värderingar, med entusiasmerande och inspirerande glöd i frågor som det märks att han brinner lite extra för.

Under fikapausen, innan fackeltåget mot Blommans park, blev det aldrig någon chans för Stefan att själv få en kopp kaffe. Den mesta tiden gick åt till att ställa upp för media, för fotografering med mobiltelefoner och att svara på frågor från Arbetarekommunens medlemmar. Hela tiden med detta lugn och hela tiden nära till leende och skratt! Inponerande!

Sveriges nästa statsminister Stefan Löfven besökte Enköpings Arbetarekommun idag och jag känner mig än mer stolt att vara sosse!

/Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.