MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Stridshingsten kan hamna i dödens

Posted on

Moderaterna hamnade i ett negativt flow med sjunkande opinionssiffror och interna stridigheter.

Dagens Industri levererade nyheter om att moderata företrädare runt om i landet var mycket kritiska till partisekreterare Kent Persson och därmed riktades indirekt kritik även mot den moderata toppen – Reinfeldt och Borg!

I detta turbulenta läga går den moderata partiledare ut och gör en medial ”fint” när han i en intervju om opinionsläget plötsligt vräker ur sig att han är en ”STRIDSHINGST”!

Syftet är helt klart att skapa en ”snackis på stan” för att flytta fokus från det som är negativt och därmed försöka få andrum i den mediala granskningen, blidka de egna leden, få ett temporärt stopp på oppositionens politiska attacker och medborgares kritik mot den bristfällig borgerliga politiken!

Det skulle kunna ses som ett genidrag, men frågan är om uttalandet inte kommer att ligga honom i fatet under valrörelsen och medföra att Reinfeldt likt en travare kommer att hamna i dödens.

Ponera att valresultatet om 332 dagar blir som opinionsmätningarna visare idag. Då är mitt stalltips att ”stridshingsten” kommer att ifrågasättas stark och krav på dennes avgång kommer som ett brev på posten!

En stridshingst är inte tillräckligt för en seger på slagfältet när de bakre leden präglas av misstro kring hur armén leds samtidigt som spjutspetsar i ledningen deserterar!

/Matz

 

One thought on “Stridshingsten kan hamna i dödens

  • Tomas 16 oktober, 2013 at 22:29
    Reply

    ”hingsten” framstår snarare som en valack.

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.