MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Sverige bäst i internationella mätningar!

Posted on

Sverige kan bättre och därför vill vi ställa om och ta ansvar” har vi hört moderatledare Anna Kinberg Batra vid ett flertal tillfällen säga. Övriga borgerliga partiledare har också de stämt in i den kören.

Lokalt i Enköping har även det moderata oppositionsrådet Ingvar Smedlund valt att sprida skrämskott och svartmålning omkring sig. Bland annat beskrev han i sin insändare härom dagen om ”regeringens näringslivspolitik som direkt samhällsfarlig”! Även lobbyister och moderata anhängare på olika nivåer har anammat mantrat om denna ”samhällsfarliga politik”.

Ändå vet vi att arbetslösheten sjunker, att vi har 120.000 fler i arbete idag än för två år sedan, att ekonomin stabiliseras och att bostadsbyggandet ökar. Vi fortsätter utveckla den svenska modellen. Vi vill bygga vidare på det som är bra med Sverige. Det är med samarbete och investeringar som Sverige blir ett bättre land att leva i – inte genom att öka klyftorna eller försämra välfärden.

Självklart står vi inför stora utmaningar även framöver, men vi ser redan nu efter bara två år resultat av regeringens politik. Det får vi nu också bekräftelse på ur ett internationellt perspektiv!

Härom veckan presenterade finanstidningen Forbes resultatet av en mätning där man rankat världens länders näringslivsklimat. Här slår man fast att ”Sverige är världens bästa näringslivsland”!

Nätverket World Economic Forum, som engagerar stora delar av världens ekonomiska och politiska elit, sjunger Sveriges lovsång och menar att Sverige ”slår andra länder på i princip allt”!

De inleder sin hyllning med:

If you’re Swedish, you should be feeling pretty proud of yourself right now”!

Och visst är jag stolt – men absolut inte nöjd. Även om det nu, till skillnad mot borgarnas och då framför allt moderaternas anklagelser om ”samhällsfarlig politik”, går bra för Sverige kan vi inte slå oss till ro. Vi har påbörjat ett samhällsbygge på 60 miljarder kronor som ger fler jobb, en bättre skola och minskade klyftor. Vi är på rätt väg och den inslagna vägen ska vi fortsätta på!

/Matz

 

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.