MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Talande bibelcitat?

Posted on

roshjartaEftersom Tomas Rådkvist nämner mig i sin insändare i dagens EP är det kanske på sin plats att reflektera kring just det som rör mig!

Rådkvist skriver att jag har svarat på hans insändare, vilket jag inte gjort! Jag kommenterade här på bloggen kring den del av hans tidigare insändare (om utbildningsnämndens budget) där han menade att vi, S och NE, ”sett till” att Miljöpartiet inte har några platser i några nämnder. Just den saken tänker jag inte fördjupa mig mer i – det känns färdigdiskuterat för min del.

Uppenbarligen ser Rådkvist min blogg som representativ för Socialdemokraterna i Enköping medan hans egen blogg enbart är hans egna åsikter och inte har något med MP att göra om man ska tro honom själv:

Vad gäller mina synpunkter på bloggen så är dessa mina egna och inte partiets.” (Kommentar av TR på min blogg 27 november)

I det blogginlägg, som Rådkvist märkligt nog hänvisar till i dagens insändare som ett ”svar”, var jag också väldigt tydlig med att jag överlät till mina partikamrater i utbildningsnämnden att svara på hans frågor kring budgeten för just den nämnden. Detta har också gjorts, men har av någon anledning inte publicerats i EP.

Jag har full förståelse för Tomas Rådkvists besvikelse över den situation hans parti befinner sig i lokalt och jag har inte förväntat mig annat än att det skulle ges uttryck för denna besvikelse.

I dagens insändare inleder Rådkvist med följande bibelcitat ”Varav hjärtat är fullt talar munnen”. Ett sätt att försöka påvisa att i och med att det inte kommit några svar kring budgetfrågorna från oss ska tystnaden vara talande, men också att de reaktioner som kommit på anklagelserna om vi ”sett till” att MP står utan nämndplatser skulle vara att ”skjuta på” Rådkvist och MP.

Ser man till hela bibelcitatet (Matt 12:34) blir det kanske talande för hur Rådkvist ser på S och NE, som roten till allt ont:

Huggormsyngel, hur skulle ni kunna säga något gott, ni som är onda? Munnen säger vad hjärtat är fullt av

Att Rådkvist ser mig som en nagel i ögat, och har så gjort under en längre tid, har han med all tydlighet bekräftat på sin egen blogg. Nu gäller det alltså också Socialdemokraterna som parti och även Nystart Enköping!

Men som sagt – nu vet jag att Marié Karlström, tillträdande ordförande i utbildningsnämnden, skrivit ett svar på Rådkvists första insändare och jag förväntar mig att den kommer att publiceras i EP omgående.

Och jag kan lugna alla bloggläsare – det Socialdemokratiska hjärtat är fullt! Fullt av vilja till förändring med medborgarnyttan i fokus. Det kommer också att bli tydligt när de nya nämnderna tillträder efter årsskiftet och under den kommande mandatperioden!

/Matz

4 thoughts on “Talande bibelcitat?

 • Tomas 30 december, 2014 at 11:07
  Reply

  Du har en tråkig förmåga att vantolka och lägga andra betydelser i mina ord Matz. Det bibelcitat du nämner har jag inte sett i sin helhet utan jag, liksom de flesta som använder det ordspråket, använder bara den sista meningen för att säga att ”det man tänker på talar man om”.

  Och visst har du svarat på min insändare, men bara på de delar du själv ville. Media som media och din blogg uppfattar nog de flesta som kanal för S i Enköping, du har väl även fått något slags pris för den av S?

  Och idag kom Marié o Stures svar på insändaren och även den var helt utan kommentar till min fråga: Hur kan S försvara den budget för 2015 som skär ner ytterligare på gymnasiet och de andra verksamheterna när eleverna redan har 13.000 kr mindre per elev och år än riksgenomsnittet och när resultaten är så låga.

  Jag kommer att fortsätta efterfråga svar på den frågan tills det kommer ett svar från S, var så säker på det. Det kommer inte att hjälpa att ni försöker villa bort korten genom att prata om annat.

  • Matz Keijser 30 december, 2014 at 23:04
   Reply

   Det finns ett annat uttryck:

   Skönhet ligger i betraktarens öga!

   Låt oss vara överens om att vi tolkar saker och ting olika. Men att gå så långt som att kalla mina tolkningar för ”vantolkningar” känns…tråkigt.

   Många av de ordspråk och uttryck vi använder oss av kommer från Bibeln och jag tycker personligen att det är intressant att se bakgrunden till dessa. Det ger också en bättre förståelse för uttryckens egentliga innebörd!

   Jo, det kan nog stämma att min blogg ses som en kanal för S-politik. På samma sätt ser nog de flesta även din blogg som en politisk sådan för MP.

   Om jag svarade på din insändare är väl också en tolkningsfråga. Ett svar på en insändare bör enligt min tolkning rimligtvis vara i form av en insändare – annars faller ju hela idén med att svara på en insändare utifrån ett läsarperspektiv! Jag förväntar mig ju inte att den som läser din insändare i EP per automatik ska gå in på min blogg för att hitta ett svar.

   Däremot använder jag min blogg för att reflektera kring vad andra skrivit i exempelvis lokalpressen!

   Vad gäller frågorna kring budget för utbildningsnämnden överlåter jag som sagt det till dem som kan verksamheterna bättre än jag.

   Avslutningsvis – jag förväntar mig som sagt inget annat än att du ska fortsätta att ifrågasätta utifrån din ideologiska övertygelse och jag hoppas att du också förväntar dig att vi kommer att svara utifrån vår.

   /Matz

 • Tomas 31 december, 2014 at 14:33
  Reply

  Visst var det en vantolkning. Avsiktlig dessutom eftersom du gjorde rubrik av den.

  Och apropå min blogg så såg du den inte som representant för Fp tidigare, på den tiden när du tyckte att det var bra med kritisk granskning av makten från min sida. Så varför göra det nu, jag har hållit samma spår oavsett partitillhörighet?

  Till sist, jag skulle inte ha något problem om ni/du svarade utifrån er ideologiska övertygelse, jag delar ju mycket av den vilket inte minst visade sig i ett gott oppositionssamarbete i utbildningsnämnden.

  Det jag har problem med är när ni agerar i strid med den övertygelsen och sviker de som behöver stöd i exempelvis gymnasiet och av det skälet avstår från att svara på sakfrågan. Det håller ju inte att bara skjuta på budbäraren.

  Med det sagt så kan vi väl lägga ner skjutvapnen för tillfället och skjuta lite annan pyroteknik som avslutning på ett intensivt politiskt år.

  Gott Nytt År Matz!

  /Tomas

  • Matz Keijser 31 december, 2014 at 16:16
   Reply

   Håller med! Vi verkar ju inte komma så långt och att tro att vi ska övertyga varandra känns aningen hopplöst.

   Det kommer förmodligen nya tillfällen för debatter både på bloggen och i insändarform vad det lider och det ser jag fram emot!

   Gott Nytt År till dig också Tomas!

   /Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.