MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Triangulering och rena lögner

Posted on

billstrom_reinfeldtTriangulering har blivit ett modeord som används när det diskuteras politik. Det används för att beskriva hur partier, framför allt från olika block, närmar sig varandra i specifika frågor. Vi tar ett tydligt exempel:

Tidigt förra året gick vi Socialdemokrater ut med att det behövs satsningar på skolan och ju tidigare man sätter in insatser desto bättre. Därför föreslog vi att man ska minska klasstorlekarna i de lägre åldrarna så att det blir fler pedagoger per klass. Dessutom vill vi se fler speciallärare ute i skolorna.

Då, när vi la vårt förslag, menade alliansföreträdare i allmänhet och moderaterna i synnerhet att det inte finns något som helst samband mellan mindre klasser och högre kunskapsnivåer!

Därför blir det något märkligt, och näst intill skrattretande, när man läser dagens debattartikel i EP signerad Anna Wiklund, Jessika Vilhelmsson och Monica Avås – tre moderata företrädare i Enköping!

Eller vad sägs om följande saxningar ur deras debattartikel:

Nya Moderaternas tydliga uppmaning är att minska klasserna…

Den elev som inte klarar de första skolåren löper stor risk att inte klara skolgången och därför är tidig uppföljning och tidiga insatser i lågstadiet avgörande för att eleverna ska nå målen.

…minska storleken på klasserna, ha fler lärare i klassrummet, ha fler halvklasstimmar eller anställa fler speciallärare.

Man kan kalla det triangulering eller kort och gott plagiat, kopiering eller efterapning. Oavsett vilket är vi ganska vana vid att det är så här moderaterna jobbar och har så gjort sedan en lång tid tillbaka.

När man har slut på egna idéer och egen politik sneglar man på Socialdemokratin, tar vår retorik och politik och försöker göra det till sin egen. Det har också hänt att partiet i sitt idéprogram förvrängt historien till sin fördel. Eller så gör man som migrationsminister Tobias Billström – LJUGER helt enkelt!

Det har ju hänt några gånger att Billström uttalat sig både klumpigt och plumpt och nu senast handlade det om hur elever i Malmö använder sig av kulturella och religiösa anledningar till att slippa simundervisning. Billström sa:

Det finns klasser i Malmö där så många som 25 procent av eleverna är undantagna från simundervisning!

När så Sydsvenskan ringde runt bland Malmös alla skolor visade det sig att på alla skolor (utom en som inte svarade) är det en enda som anger att de har elever som är undantagna från simundervisningen av religiösa eller kulturella skäl. Det handlar om två flickor. Några få andra skolor har en till tre elever med undantag, men då är det av andra orsaker, som klorallergi eller funktionshinder.

Jahaja – migrationsministern sitter och hittar på siffror! Han sitter och ljuger helt enkelt! Det är ju inte första gången Billström har åsikter om människor med invandrarbakgrund och det är inte första gången han stryks medhårs av Reinfeldt och övriga i partitoppen!

Detta måste ändå ses som en flirt med SD-sympatisörer och ett sätt att röstfiska i djupa vatten! Samtidigt måste det också ses som att detta är förenligt med moderat människosyn – eller? Hur kan annars Billström få sitta kvar på sin post efter att gång efter annan trampa i det berömda klaveret? Fast å andra sidan är ju hans partiledare en etnisk svensk mitt i livet!

Men som sagt – så här fungerar de ”nya” moderaterna. Har man inget eget att komma med så snor man från sossarna och när det inte räcker – ja, då drar man en ren och skär lögn!

/Matz

One thought on “Triangulering och rena lögner

  • Tomas 14 april, 2014 at 20:11
    Reply

    Du glömde nämna att alliansen/moderaterna i Enköping gjort raka motsatsen – dragit ner på budgeten så att raka motsatsen till de nya är en realitet. Och varför skulle det bli någon skillnad nu?

    Valfläsket är (oför)skämt.

    /Tomas

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.