MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Ungas engagemang

Posted on

edvin_ostlund_ssuVisst är det underbart med unga människor som är engagerade, som vågar säga vad de tycker! Extra roligt tycker jag att det är när de dessutom vågar ta steget och engagera sig politiskt.

Igår hade jag äran att få lyssna till två engagerade och duktiga unga människor som valt att stå upp för människors lika värde. Det var Edvin Östlund, SSU-ordförande i Enköping, och Robin Wesche, som representant för LO. Båda höll starka anföranden vid gårdagens förstamajfirande med fokus på att motarbeta fascism och främlingsfientlighet!

Det var två tal som åtminstone fick mig att rysa så att hårstråna på kroppen reste sig. Absolut inte någon rysning av obehag utan en känsla av stolthet och trygghet över att kampen för rättvisa, jämlikhet och solidaritet lever vidare och växer sig stark även hos kommande generationer!

I dagens EP är det två andra unga människor som är engagerade. Det är ungmoderaterna Oscar Widman och Johan Sundbäck som under rubriken ”Nu är det upp till bevis” skriver en insändare där de frågar vad som händer med bland annat det nya kulturhuset och med simhallen. I slutet av insändaren skriver de:

Över 100 dagar har gått, nu vill vi börja se att Enköping utvecklas vidare.

2002 kom jag in som ledamot i dåvarande kulturnämnden – inte fullt lika ung som Widman och Sundbäck, men med ett brinnande engagemang och en vilja att förändra och förbättra!

Då satt moderaten Siv Godberg som ordförande i kulturnämnden och redan då pratades det om att utveckla dåvarande Musik- och dansskolan till en Kulturskola och att nya lokaler behövdes.

Ungefär samtidigt, från dåvarande fritidsnämnden, kom de första signalerna om att simhallen var i dåligt skick och behövde rustas eller eventuellt att man behövde bygga en ny.

Det är precis som Widman och Sundbäck säger – det har gått lite drygt 100 dagar sedan maktskiftet. Jag satt i opposition i 4380 dagar utan att det borgerliga styret i Enköping lyckades lösa något av det nyss nämnda.

Jag kan lova de båda ungmoderaterna att det kommer att hända saker med Enköping. Det kommer att byggas ett Kulturhus av Joar och det kommer en simhall där det ska vara säkert att bada! Men som sagt – det har bara gått drygt 100 dagar!

/Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.