MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Uppdrag i förtroende

Posted on

helena_ksoJag brukar säga att jag från början var en ”köksbordspolitiker”. Satt hemma och följde samhällsutvecklingen genom TV och media. Jag skrev insändare där jag ventilerade mina åsikter, men hela tiden med en socialdemokratisk ideologisk infallsvinkel.

Så för fjorton år sedan fick jag en förfrågan om att gå med i partiet. Sagt och gjort! Jag fick möjligheten att gå några utbildningar, vara med på partimöten och satt som åhörare på fullmäktige varje månad. Hela tiden ökade viljan att få vara en del av politiken – att få vara med och påverka på ett annat plan.

I valrörelsen 2002 engagerade jag mig än mer aktivt. Det var spännande att få vara med och prata politik med människor på torget och stå där med den röda rosen på jackan. Efter valet fick jag förtroendet att få sitta i Kulturnämnden, men stod för lite långt ner på listan för att komma in i fullmäktige. Dock fick jag under mandatperioden ta plats som ersättare.

Under mandatperioden 2006-2010 fick jag, till min förvåning, en förfrågan om att sitta med i KSAU tillsammans med Anneli Djurklou och Sven Jansson. Oerhört hedrande och inspirerande att få möjligheten att få vara en del av det mer övergripande politiska arbetet.

Under mandatperiodens sista år klev Helena Proos in som oppositionsråd och jag fick möjligheten att lära känna henne lite närmare och imponerades självklart av hennes kompetens och breda kunnande.

Efter valet 2010 var det åter dags att byta uppdrag. Jag fick förtroendet att gå in som andre vice ordförande i Miljö- och byggnadsnämnden. Det var lite med skräckblandad förtjusning jag gick in i det uppdraget, men jag togs väl om hand av framför allt dåvarande ordförande Roger Andersson (c) som tyvärr gick bort under mandatperioden.

Under samtliga mina år i politiken har vi suttit i opposition, men efter årets val skriver vi ett nytt kapitel! Igår lyfte Helena Proos klubban som kommunstyrelsens ordförande för första gången. Visserligen har vi redan tidigare haft vårt första fullmäktige med den nya konstellationen, men det var ändå något av ett historiskt ögonblick igår!

Det blev igår också definitivt klart att jag åter får förtroendet och det hedersamma uppdraget att representera partiet i KSAU tillsammans med just Helena och Peter Ekström. Jag kommer även fortsättningsvis att sitta som ledamot i Plan-, mark- och exploateringsutskottet (PLEX) samt fungera som ersättare för Helena i Personalutskottet.

Det blir med andra ord en hel del politik för min del de närmaste fyra åren och eventuellt kan det kanske bli ytterligare något uppdrag, men det får jag i så fall återkomma till i ett senare blogginlägg. Inspirerande, spännande, hedrande!

Stolt? Ja, det är nog ett understatement, men jag lovar att göra allt för att förvalta det förtroende jag fått och tillsammans med mina partikamrater leva upp till väljarnas förväntningar för ett bättre Enköping för alla!

/Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.