MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Upplevelsen slut för Hovebro

Posted on

sjunkande_skepp1 år och 9 månader! Så länge kommer förvalningschefen för Upplevelseförvaltningen Tapio Hovebro ha blivit på sin post när har går i maj!

Hovebro kom in som förvaltningschef i ett läge då man slagit ihop två förvaltningar – kultur och fritid. Han första uppgift blev att ta tag i en omorganisation som hette duga.

Det pratades om att organisationen skulle slimmas, men det slutade med att det istället skapades ett antal nya ”underchef”-tjänster!

Ekonomin är något som Hovebro fått brottas med sedan han tillträdde. Underskott som täckts upp av avgiftshöjningar för Enköpings invånare och med pengar (2 miljoner kronor) som var öronmärkta för sociala investeringar!

Trots dessa politiska nödlösningar från den moderatledda majoriteten lyckades man inte täppa till hålen utan förvaltningen gick ändå med ett underskott på 3,4 miljoner kronor 2012!

Redan innan första kvartalet nått sitt slut i år har det visat sig att Upplevelseförvaltningen åter igen dras med underskott. Ännu en gång måste man dra i nödbromsen och ta till åtgärder som kommer att drabba kommunens medborgare och då i första hand barn och ungdomar!

Jag har full förståelse för att Tapio Hovebro lämnar det sjunkande skeppet. Han har försökt ösa i 1 år och 9 månader, men har bara tilldelats redskap i form av en bottenlös hink!

Inte har han heller haft något stöd från skutans centerpartistiska kapten, som med all tydlighet visat på att det saknas skepparexamen och att den utstakade kursen oundvikligen bara kunde sluta med att skutan gick på grund och började ta in vatten!

Nu står förvatningen inför ännu en tuff uppgift – att rekrytera en ny förvaltningschef. Nu gäller det verkligen att man hittar någon med rätt kompetens som ges rätt föutsättningar att vända skutan på rätt köl igen!

/Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.