MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Vad säger SD egentligen?

Posted on

Det är fortfarande stormvarning inom SD. Först var det Johan Widén, nämndeman och ledamot av tekniska nämnden i Enköping, som hamnade i blåsväder när han var med och arrangerade ”Folkets demonstration” (som man för övrigt kan ifrågasätta namnsättningen på när det är ett hundratal personer som dyker upp) i Stockholm och där våldsamheter utbröt i samband med demonstrationen.

Widéns fortsatta politiska uppdrag ifrågasattes per omgående av partikamraten Kristina Einarsdotter, även hon från Enköping, som också krävde hans avgång.

Näste man till rakning är riksdagsmannen och tillika Upplandsdistriktets ordförande för SD Pavel Gamov. Även här är det Einarsdotter som ifrågasätter Gamovs fortsatta existens inom partiet.

Han ska enligt uppgift ha bjudit in vissa utvalda (inte alla) medlemmar till ett möte där huvudtalare skulle ha varit Stefan Forsell, skribent för högerextrema Nya Tider med kopplingar till den nazistiska organisationen Svenska motståndsrörelsen.

På en direkt fråga från SVT Uppsala om detta stämmer svarar Gamov:

Stefan Forsell är inte inbjuden till vårt nästa medlemsmöte i Bålsta, utan det kommer bara vara riksdagsledamöter som håller tal.”

Senare ska SVT Uppsala ha fått tillgång till den inbjudan som gått ut och där det svart på vitt står klart och tydligt att Forsell var inbjuden som talar. När då Gamov konfronteras med dessa fakta och får frågan om varför han inte bekräftade att Forsell varit inbjuden slingrar han sig i ett försök att rädda situationen. Han svarar:

Jag svarade på frågan genom att säga att han inte kommer att tala där, vilket stämmer i sak.

Är det så vi i fortsättningen ska förhålla oss till det SD:s företrädare säger? Att det kan stämma ”i sak”, men egentligen är en förtäckt lögn?

Vad är det de säger – egentligen? Det är en fråga vi alla bör ställa oss. Det råder ingen tvekan om att partiet gjort en retorisk satsning, där man med fina ord lindar in den faktiska sanningen för det man rent ideologiskt egentligen står för!

Några är mer skickliga än andra, men gång efter annan visar det sig att när man ställs inför fakta krackelerar fasaden och partiets rätta ansikte ger sig tillkänna.

Trots SD:s så kallade nolltollerans har det genom åren, vid ett flertal tillfällen, behövts ”rensas upp” bland medlemmar, som inte uttryckt sig enligt de retoriska riktlinjerna. Nu är frågan om Johan Widén och Pavel Gamov står näst på tur?

Risken är väl dock, i och med att dessa händelser ligger så nära i tid, att man väljer att rikta fokus mot enbart en lokal företrädare för att på det viset ”rädda” en riksdagsman. Det återstår att se om nolltolleransen gäller för hela partiet!

/Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.