MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Vi bygger HELA Enköping 

Posted on

Samhällsbygget Enköping handlar inte bara om staden. Var du än väljer att bo i vår vackra kommun eller var du än vill förverkliga och införliva dina drömmar och visioner om en egen verksamhet ska du känna att du har samma förutsättningar och möjligheter. 

Därför vill vi Socialdemokrater bland annat fortsätta utveckla Miljö- och byggnadsförvaltningens öppet hus-verksamhet för att kunna ge service i närheten av där du valt att bosätta dig eller har tänkt starta upp din verksamhet. 

Vi ser också vikten av att den påbörjade fiberutbyggnaden för hela kommunen går vidare för att skapa förutsättningar och möjligheter oavsett var i kommunen du väljer att vilja koppla upp dig. 

Självklart skall alla i kommunen få ta del av samhällsbygget och satsningar på det gemensamma. Vi Socialdemokrater vill därför att det byggs fler hyresrätter både i och utanför Enköpings tätort. Vi vill också att det ska finnas bibliotek och lokaler för föreningsverksamhet i hela kommunen.  

Tillgången till kultur- och fritidsaktiviteter skapar livskvalitet och ska vara en självklarhet oavsett var du bor. I Örsundsbro har vi öppnat en fritidsbank där du kan låna utrustning för att kunna prova på olika aktiviteter. Nu vill vi att även Hummelsta ska kunna erbjuda den möjligheten.  

Självklart vill vi att alla barn och ungdomar i kommunen ska ha en meningsfull fritid. Därför vill vi ha en ambulerande kultur- och fritidsbuss som kan nå dig där du bor. 

Det här är några av de saker vi ser som viktiga för att hela vår kommun ska kunna fortsätta växa. Alla invånare ska få ta del av satsningar på det gemensamma, oavsett var i kommunen du bor eller verkar. Tillsammans bygger vi HELA Enköping – för alla! 

/Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.