MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Vilka är verklighetens folk för KD?

Posted on

hbt_flaggaI en debattartikel i DN 2009 skrev kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund följande:

Det börjar bli hög tid att återupprätta det sunda förnuftet i svensk politisk debatt. Och inte minst respektera vanligt folks rätt att vara precis som de är.

Det har gått fem år sedan Göran Hägglund levererade, i mina ögon, en helt sund syn på hur en politisk debatt ska föras och även sund människosyn. Den stora frågan är dock hur KD lyckas leva upp till sin partiledares uppmaningar?

I slutet av förra veckan kunde man läsa ett inlägg på Facebook skrivet av KD:s 1.e vice lokalavdelningsordförande i Enköping Lisa Walén där hon kring ämnet homosexualitet formulerade sig enligt följande:

Och jag förstår inte hur en präst läser bibeln om han eller hon lever ut sina homosexuella lustar.
Jag är inte emot människan bakom homosexualiteten, jag är emot handlingen, levernet… Och jag tror att det visst kan gå att bli fixad genom förbön och en egen önskan om att verkligen vilja lämna homosexualiteten…

Till EP säger Walén att hon står för det hon skrivit, men att det är ”utifrån ett privat tankemönster och ingen officiell uppfattning hos Kristdemokraterna.” Men nu är det ju trots allt så att Lisa Walén företräder KD i Enköping – vare sig hon uttrycker sig ”privat” eller inte!

Med tanke på Waléns förlegade syn på homosexualitet, som enligt henne går att ”bota” med förbön, kan jag inte annat än hålla med Helena Proos som på sin Facebooksida skriver:

Med denna inställning från en KD-politiker i Enköping så förstår jag att de inte kunde stödja Magnus Ahlkvist och vänsterpartiets motion i kommunfullmäktige om att HBT-certifiera skolorna i Enköping.

Frågan är; Vilka är ”verklighetens folk” för KD? Hur var det nu Göran Hägglund sa – ”…respektera vanligt folks rätt att vara precis som de är”! Om man nu från KD menar allvar med det deras partiledare uppmanar till är ju frågan om Lisa Walén kan ha fortsatt förtroende att företräda partiet?

Det är hög tid för en politisk ledning som verkligen tror på och står upp för alla människors lika värde! Idag är det 100 dagar kvar till valet den 14 september och då kan du vara med och se till att det blir en verklighet!

/Matz

 

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.