MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Visionen redan ett faktum!

Posted on

För exakt på dagen ett år sedan publicerade EP en artikel med rubriken ”Det ska ta fem veckor att få bygglov i Enköping”. Jag tillsammans med Johnny Karlsson (NE) berättade om vårt mål och vision om att handläggningstiden för kompletta bygglovsärenden ska ligga på i genomsnitt fem veckor.

Många var kritiska till vår vision och under första kvartalet i år blev situationen, på grund av sjukskrivningar, den motsatta. Handläggningstiderna blev längre.

Kommunledningen och den politiska ledningen insåg att något behövde göras och vi satte till de ekonomiska resurser som krävdes för att med hjälp av konsulter täcka upp för vakanser och sjukskrivningar. Parallellt med detta genomfördes rekrytering av handläggare, inspektörer och koordinatorer samt bygglovs- och förvaltningschef.

Idag ser vi resultatet av denna rekrytering. Byggavdelningen har idag en personalstyrka på 19 personer och samtliga chefstjänster på förvaltningen är tillsatta.

Under sommaren och hösten har byggavdelningen gjort ett fantastiskt jobb. Genom ett strategiskt och effektivt arbete har nu den ökända ”högen” av ärenden eliminserats och ett stort antal bygglovsbeslut har tagits.

För ett år sedan var alltså visionen att handläggningstiden skulle snitta på fem veckor. Därför känns det oerhört positivt att kunna meddela att vi idag har en genomsnittlig handläggningstid på 4-6 veckor – och i vissa fall mindre än så!

Det här betyder inte att vi kommer att luta oss tillbaka och känna oss nöjda. Arbetet med att förbättra vår verksamhet och förenkla för våra alla våra kunder fortsätter. Succén Öppet Hus fortsätter på torsdagar med start igen den 19/1 2017. Vi kommer också att ta den med oss ut i kransorterna och börjar under våren med Örsundsbro, Fjärdhundra och Grillby (datum och tider kommer att meddelas i lokalpressen och på kommunens hemsida)

Under våren sjösätter vi också den digitala tjänsten Mitt bygge parallellt med att informationen på kommunens hemsida ska förenklas/förbättras/förtydligas för att underlätta för våra kunder.

Jag vill passa på att tacka alla duktiga medarbetare för det fantastiska jobb som man gjort hittills och jag ser verkligen fram emot ett spännande 2017! Samhällsbygget Enköping fortsätter…

/Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.