MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Zanders tomma tankar

Posted on

Det är spännande att följa centerpartiets riksdagskvinna från Enköping  Solweig Zander och hennes ”kamp för landsbygden”. Nu närmar sig valrörelsen och Zander plockar upp sitt skötebarn igen och varnar för ”chockhöjningar” på bensinskatten.

I dagens EP skriver Zander under rubriken ”Bilen kommer alltid att behövas” och menar att ”Det ska vara lätt att förflytta sig oavsett om man bor och lever på landet eller storstan” och  att ”Av det skälet säger centerpartiet nej till chockhöjning av bensinskatt…”.

Det var likadant inför valen 2006 och 2010, men när det väl kom till kritan blev det tydligt att Zanders trovärdighet kunde ifrågasättas redan då i och med att hon och centern inte kunde leva upp till sina vallöften.

Tillsammans med partikamraten Ulrika Ornbrant publicerade Zander ett filmklipp i september 2010 med ett skräckscenario om det skulle bli så att Socialdemokraterna kom till makten! Enligt Zander skulle en bensiskattehöjning i princip ta död på landsbygden och Zander förtydligar personligen att ”Så här kan det gå om de rödgröna vinner valet och höjer bensinskatten”! (se filmen nedan)

Ha då i minnet att Solweig Zander satt i riksdagen under regeringen Reinfeldt och höjde bensinskatten bara ett år efter valsegern 2006, trots löften om att aldrig röra den.

2011 smyghöjde Zanders dåvarande partiledare Maud Olofsson dieselskatten med argumentet ”att det sker uteslutande av klimatskäl”!? Det är ju precis samma argument som Solweig Zander nu använder när hon återigen varnar för ”chockhöjning av bensinskatten”!

Jag håller med Zander om att vi måste värna miljön och ta klimatfrågan på yttersta allvar. Däremot ifrågasätter jag hennes trovärdighet när hon säger en sak, men bevisligen inte lever som hon lär!

/Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.