MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

1 maj – en skön energiboost

Posted on

förstamaj13Bloggandet har fått stå tillbaka den senaste tiden. Anledningen är att jag och familjen håller som bäst på att flytta. Efter 25 år i samma område känns det som det är dags får något nytt. Spännande!

Måste i alla fall hinna med att ge mina reflektioner efter gårdagens första maj-firande i Enköping. Tyvärr prioriterade jag flyttkartonger och missade tåget som enligt uppgift var större och längre än på många år! Underbart! Det i sig är en signal om att vi är på rätt väg och att fler medborgare har insett att det inte finns så mycket sanning i att ”det går bra för Enköping”!

Appellerna och talen i Skolparken ville jag så klart inte missa så i det vackra vårvädret tog jag med mig min kära fru och slöt upp med de runt 500-600 personer som samlats i parken! En härlig syn när bänkraderna var fullsatta och många som stod i backen runt om! Vackert!

Först ut bland talarna var Helena Proos som i sitt tal fokuserade på hur den moderatledda alliansen tar ogenomtänkta beslut. Hon jämförde att det tagit över ett år för majoriteten att ta beslut kring vårt förslag om att avskaffa förste vice ordförande i nämnderna för att spara 400.000 kronor varje år med att man kring neddragningarna av badvakter och personal på Kulturskolan fattade beslut på några minuter!

Jesper Englundh berättade om sina erfarenheter från partikongressen där han var vårt ombud och Anette Lindgren representerade LO och gav sin syn på situationen i Sverige idag!

Huvudtalare var Thomas Bodström som började med att hylla den äldre generationen som byggt vårt land! Han drog sig också till minnes den tid då han spelade fotboll i ESK. Hans tal kom dock att fortsättningsvis peka på den moderaledda regeringens misslyckanden vad gäller bland annat arbetslösheten, som hela tiden ökat sedan 2006. Detta trots att man tog över en god ekonomi i jämförelse med andra länder i Europa, som klarat sig bättre under den ekonomiska krisen.

Bodström menade också att han tröttnat på regeringens bortförklaring och att man hela tiden skyller på Socialdemokratin. Dessutom påstår man sig ha otur som alltid får regera i lågkonjunktur!

Vem vill ha en regering som har otur?” frågade Thomas Bodström!

Det var ett inspirerande tal och det märktes att Bodström, trots att han lagt politiken på hyllan om än temporärt, har glöden och viljan kvar att förändra vårt samhälle till det bättre!

Vackert väder, långt demonstrationståg, massor med folk i Skolparken och bra talare på scenen. En bättre första maj kan man nog inte tänka sig!

Bloggen kommer att ha lite luckor ett tag till men så snart kartongerna är uppackade på nya stället lovar jag att det kommer att bli mer kontinuitet igen. Det är ju bara 17 månader kvar till valet. 17 månader av hårt arbete för att få till ett maktskifte i kommun, landsting och riksdag!

Gårdagen var en rejäl och skön energiboost som jag är övertygad om att fler kände!

/Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.