MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Avdrag för läxhjälp ska bort!

Posted on

Nu har också Stefan Löfven öppet gått ut och meddelat att RUT-avdrag för läxhjälp kommer att tas bort efter valsegern 2014! Det känns bra!

I förra veckan skrev jag om min egen inställning till denna helt förkastliga ”reform” som den moderatledda regeringen med stöd av SD drev igenom i riksdagen.

Det känns också bra att Löfven verkligen förtydligar orättvisorna i detta avdrag:

Det ska tas bort! Alla ska ha tillgång till läxhjälp. Inte bara några, sa Löfven till Sveriges Radios Ekot.

Som sagt är det bra att Stefan Löfven nu sätter ner foten nu, men samtidigt kan jag tycka att vi borde tagit strid i frågan mycket tidigare. Det här är en så tydlig ideologisk skiljefråga som det bara kan bli!

Det handlar om alla människors lika värde, lika rätt till utveckling och kunskap. Detta står mot den moderatledda alliansens politik för de välbärgade! För det är precis vad läxhjälps-RUT är!

Ett avdrag för de välbärgade – för de som redan har råd!

Kommer det här att bli en fråga i valrörelsen? Nej, det tror jag inte – däremot kommer det att bli ett argument i debatten.

Jag förväntar mig däremot att vi kommer att ta strid i liknande frågor framöver – att vi står upp för våra grundläggande Socialdemokratiska värderingar! Att vi visar på de ideologiska skillnaderna!

/Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.