MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Avhopp, avgångskrav, kritik och analyser

Posted on

avgaDet har onekligen varit en turbulent vecka inom lokalpolitiken och då tänker jag förstås i första hand på avhoppen inom den moderatledda alliansen, men också på den kritik och de analyser som levereras i lokala media!

Först meddelar Anna Wiklund (m) att hon inte kandiderar till nästa mandatperiod. Därefter lämnar den relativt nyblivne centerpartisten Anders Wikman både sitt uppdrag som förste vice ordförande i utbildningsnämnden och även partiet. Wikman hintar om att det eventuellt kan bli en fortsättning inom lokalpolitiken trots allt men då i Nystart Enköping som, enligt uppgift, startas som lokalt parti.

Utbildningsnämndens ordförande Stefan Sundbäck (m) har också aviserat att han ställer sin plats till förfogande och inte kandiderar till nästa mandatperiod. Det går också rykten om att ett par yngre partikamrater till Wiklund och Sundbäck också kommer att lämna in i och med att innevarande mandatperiod avslutas!

Så var det då den medias syn på allt som händer. Det började i Bengt Johanssons tisdagskrönika där han menade att mycket pekar på att ”alliansen förlorar makten och att Smedlund blir oppositionsråd”.

EP:s chefredaktör Roger Pettersson konstaterade att det, i och med avhoppen inom alliansen lokalt och moderatledaren Reinfeldts kovändning om studiebidragen, så här bara ett halvår kvar till valet ”rör på sig”!

Ena-Håbotidningens Robert Österlind gick i sin ledare hårt åt socialnämndens ordförande Bitte Myrsell (m) för hennes sätt att hantera beslutet om Tapasbarens utskänkningstillstånd. Österlind menar att Myrsell bör avgå – ja, inte bara Myrsell utan hela nämnden faktiskt.

Roland Nordqvist var på sin nättidning Enköpingssidan inte heller nådig i sin kritik mot den moderatledda alliansen och gav nuvarande opposition 70% chans att vinna valet i höst. Förutom att Nordqvist också gav sig på Myrsell fick de båda centerpartisterna Kenneth Löthegård och Mona Örjes sig en släng av sleven.

Han kallade Bosse Reinholdsson (kd) för ”en simpel skattefuskare” efter att det uppdagats att han upptaxeras och får betala cirka 130 000 kronor i skatt och skattetillägg. Nordqvist menade vidare att det Reinholdsson gjort är oförlåtligt och att han bör lämna sin politiska uppdrag med omedelbar verkan!

Mitt i allt detta skriver Helena Proos en riktigt bra och politiskt tydlig debattartikel i gårdagens EP och i veckans nummer av Ena-Håbotidningen presenteras hon på ett helt uppslag i tidningen som ”Rugbymorsan” som har ”störst chans att ta över posten som finanskommunalråd i höst”!

Jag håller med Roger Pettersson – det rör på sig!

/Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.