MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

BAHCO-frågan berör många

Posted on
BAHCO en viktig del av Enköpings historia!

Det blev en del publicitet i EP idag efter beslutet om att återremittera samtliga ärenden kring rivning av BAHCO-byggnaderna.

Bara det att EP väljer att sätta det som huvudnyhet på ettan och en helsida i själva tidningen visar på att det är en fråga av dignitet och som berör många.

Precis som det stod i tidningen ville vi i nämnden få möjlighet att diskutera med PEAB kring hur de ser på saken för att få mer ”kött på benen” och samtidigt ge möjlighet för allmänheten att få vetskap om vad som är på gång på fastigheten.

BAHCO är en viktig del av Enköpings historia och det är verkligen en epok som går i graven när fastigheten förändras. Därför vill vi i nämnden skynda långsamt, men samtidigt gå PEAB till mötes för att de ska kunna komma igång med byggandet.

Det är viktigt att de delar av BAHCO som är av ett kulturhistoriskt värde bevaras på ett bra sätt, precis som Upplandsmuséets rapport säger, vilken även Länsstyrelsen lutar sig mot när man rekommenderar nämnden att avvakta med beslut tills detaljplanen för området är klar. (Rapporten är dessutom framtagen på uppdrag av PEAB)

Jag har också fått en hel del kommentarer från Enköpingsbor under dagen både via mail och sociala media, men också från människor som kommit fram personligen och påpekat vikten av att vi politiskt hanterar BAHCO med varsam hand. Senast ikväll när jag var till BAHCO-hallen (lustigt nog) för att titta på mitt nya favoritlag i hockey HC Liljan ( som spöade Kallhäll med 7-3)!

Fortsättning följer…

/Matz

One thought on “BAHCO-frågan berör många

  • Anonym 13 december, 2012 at 23:32
    Reply

    Bra jobbat Mats, personligt tycker jag inte om rivningstankar. När jag satt i Fritidsn. Var vi på studie besök i Västerås, ASEA,s gamla industrilokaler. Det går att göra så mycket trevligt i gamla lokaler/Christer

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.