MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Debatt om ickefråga

Posted on

I gårdagens EP fanns en insändare undertecknad av ”Undrande demokrat”. Skribenten inledde sin insändare med en fråga även jag måste ställa:

Varför håller de rödgröna debatt mot varandra i tidningen?

Den som hängt med i debatten den senaste veckan vet att det handlar om Munksundsskolan. Alltså en debatt om en fråga som redan är avgjord i kommunfullmäktige. Vi har tagit ett beslut i konsersus om att en ny skola ska byggas på samma plats som den befintliga!

Upprinnelsen till debattartiklarna i EP kommer sig av att Georg Olsson (Mp) i just fullmäktige gick upp i talarstolen och till att börja med strök alliansens företrädare medhårs för att sedan rikta kritik mot oss Socialdemokrater.

Kritiken bestod i att vi inte skulle stå upp för våra idéer då vi till en början förespråkade en samlad skola på Västerleden. Vårt slutliga ställningstagande i frågan blev, efter att våra medlemmar fått komma till tals, att gå på förslaget om att bygga en ny Munksundsskola med tillägget att beakta integrations- och tillgänglighetsaspekterna!

Georg Olsson framställer Miljöpartiet som ett ”idéparti” och hävdade att vi Socialdemokrater varit passiva i frågan och inte stod upp för vårt förslag. Nu sitter väl kanske inte den gode Olsson inne med alla fakta om hur vår beslutsprocess sett ut och faktum är ju att vi, kanske till skillnad från MP, hade ett antal idéer där det om att bygga en ny skola på Munksundet till sist blev medlemmarnas val.

Diskussioner om vem som bor var och hur det skulle ha påverkat beslutsprocesserna känns inte heller helt relevant. Skulle man ta hänsyn till den aspekten i varje enskild fråga skulle vi nog ha svårt att komma till beslut över huvud taget!

Som sagt – varför debatterar vi egentligen en fråga som redan är avgjord? Kanske för att det snart är val och man försöker vinna billiga politiska poänger genom att slå sig för bröstet och hävda sin egen förträfflighet? Kanske är det för att glänta på dörrar till samarbeten efter valet?

/Matz

 

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.