MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Det bidde en vänthall

Posted on

fotbollsplanerIkväll tog vi planprogrammet för Korsängsfältet på kommunfullmäktige. Socialdemokraterna la redan i PLEX-utskottet och kommunstyrelsen ett förslag om att de bollplaner som är längst upp mot Fanna-hållet inte ska bebyggas och så blev också beslutet ikväll! En liten seger!

Vi hade också ett förslag om att en eventhall skulle ingå i bygget av idrottshuset, men här fick vi inte med oss tillräckligt många i voteringen som följde i frågan. Så det blev som Lasse van Aller befarade – det bidde en vänthall!

Centern ville inte att ett utomhusbad ska byggas när den nya simhallen iordningställs. De menade istället att Fjärdhundrabadet skulle tältas in under byggtiden för simhallen och att simundervisning skulle kunna ske där under tiden.

Ulrika Ornbrant (c) ventilerade sin oro för Fjärdhundrabadet och menade att det finns risk för att det kan komma att läggas ner om ett utebad byggs i centrala Enköping. Hon var också orolig för att hennes egna barn försvinner i mängden vid ett utebad och därför såg hon fördelar med Fjärdhundrabadet där man kan se botten och kunna konstatera att inget barn ligger där och därför var i säkerhet. Något senare i sitt anförande tyckte hon dock att barnen som bor i centrala Enköping mycket väl på egen hand kan cykla ut till Bredsand om de vill bada utomhus. Ett något märkligt resonemang som lite bottnade i mina ”barn och andras ungar” – eller?

Ulrikas partikamrat Monica Hallgren hade också ett något märkligt inlägg där hon menade att om man tältade in Fjärdhundrabadet skulle det locka fler att flytta till Fjärdhundra samhälle. Tyvärr utvecklade hon inte sin tanke så vi får nog även fortsättningsvis gå i ovisshet kring hennes tankegångar. Det kanske var som Helena Pross menade tidigare under kvällen att Hallgren hade otur när hon tänkte!

Nåja, planprogrammet antogs och simhallsbygget kan komma igång. Dessutom kommer det även fortsättningsvis, tack vare Socialdemokraterna, gå bra att spela boll på Korsängsfältet!

/Matz

4 thoughts on “Det bidde en vänthall

 • Ulrika O 9 april, 2014 at 00:21
  Reply

  Nej Matz, jag menar inte alls att mina barn går först och jag struntar i andras barn. Jag tror bara att de flesta inte är lika nojjiga som jag. Inget av mina barn är stora nog att vara trafiksäkra, den dagen de är de kommer de vacker att få cykla till närmaste bad de dagar jag inte kan skjutsa dem. I det här läget kommer det att vara badhuset,vare sig de vill bada ute eller inne. Hade det varit så att vårt förslag hade vunnit gehör hade de fått cykla vidare till Bresse om de ville bada utomhus. Och jag som mamma hade fått bita mig i läppen. Poängen är att den dagen mina barn är stora nog att själva cykla sig till ett bad kommer de att kunna göra det. Det kan inte barnen i Fjärdhundra.

  • Matz Keijser 9 april, 2014 at 07:13
   Reply

   Fast Ulrika – med ditt resonemang så förutsätter ni från centern att Fjärdhundrabadet läggs ned om det byggs en utebassäng i centrala Enköping!

   Det gör inte vi Socialdemokrater!

   /Matz

   • Ulrika O 9 april, 2014 at 18:49
    Reply

    Aha, där fick du mig. Ja, det lär väl visa sig om det är du som är för optimistisk eller om det är jag som är pessimistisk. I mitt hjärta hoppas jag att det är jag som har fel. 🙂

    • Matz Keijser 9 april, 2014 at 18:58
     Reply

     Det hoppas jag också, Ulrika 😉

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.