MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Det känns oseriöst

Posted on

Jag vet att en del tycker att jag ibland raljerar över och hoppar på kanske då framför allt moderaterna och deras företrädare, men kanske i huvudsak deras politik. Det må vara möjligt, men när bollen läggs upp på straffpunkten gång efter gång är det svårt att låta bli att klippa till!

Den här gången är det moderata riksdagskvinnan Jenny Petersson som fått mig att sikta och skjuta! Petersson har lämnat in en motion i riksdagen på ämnet:

Mindre i plånboken för den som vill

Det som ligger till grund för denna motion är att medborgare i konungariket Sverige uttryckt att man inte vill ha ett femte jobbskatteavdrag utan att man istället vill att pengarna ska gå till den gemensamma välfärden.

Bland annat har Petersson reagerat på att Dogge Dogelito i somras skrev en debattartikel som fick mycket uppmärksamhet framför allt i sociala media. Det handlar också om att nätverket Medelklassupproret varit väldigt tydliga med att man inte vill ha mer i plånboken.

I grund och botten så handlar det om en frihetsfråga för mig, att ge människor möjlighet att göra vad de vill med sina pengar. Staten sätter en nivå och det finns ingen möjlighet att betala mer i dag. Men om människor vill betala högre skatt så tycker jag att den möjligheten ska ges.” menar Petersson.

Helt klart är att Jenny Petersson inte förstått begreppen gemensamt ansvarstagande och solidaritet. Inte heller hur man skapar välfärd värd namnet där kvalitet är dess signum!

Petersson företräder moderaterna – det största av regeringspartierna! Talar hon då för hela partiet?

Nåja, nu ska vi inte bara skylla på Jenny Petersson och moderatern. Ämnet frivillig skatt är även förankrat inom ett av moderaternas stödpartier. Även kristdemokraten Stefan Svanström har motionerat på samma tema!

Jag kan verkligen rekommendera att läsa denna motion på Riksdagens hemsida. Personligen visste jag inte om jag skulle skratta eller gråta när jag läste motionen!

(Läs stycke två under Motivering. Där blir det helt klart hur Svanström och KD ser på offentlig sektor! Här kan man snacka om att raljera! Skrämmande!)

Jag måste verkligen ställa frågan om det här är seriösa förslag? Svaret blir; Uppenbarligen då motionerna går att hitta på Riksdagens hemsida!

Följdfrågan blir självfallet om dessa riksdagsledamöter är seriösa? Svar: se ovan!

Tycker nog inte att detta är att raljera eller hoppa på någon. Detta är kort och gott fakta ur verkligheten!

/Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.