MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Distriktskongress i Knivsta (del 1)

Posted on

Carin_Jämtin_DS14En klarblå himmel och strålande sol hälsar oss välkomna till Knivsta kommunhus. Vi är ett hundratal partivänner som samlats för årets distriktskongress och det är en god och uppsluppen stämning redan vid välkomstkaffet!

Våra riksdagsledamöter för Uppsala län är på plats – Ardalan Shekarabi, Agneta Gille och Pyry Niemi. Agneta, som också är distriktsordförande, inleder och öppnar kongressen och leder oss igenom de första punkterna på dagordning tills vi valt presidium.

Nästa talare är vår partisekreterare Carin Jämtin. Hennes anförande är ett peptalk på hög nivå. Hon lyfter framför allt våra egna styrkor och hur vi tillsammans ska arbeta för valseger – både i EU-valet i maj och de allmänna valen i september. Signalerna är lika klara som solskenet utanför. Vi ska vara tydliga i vår egen politik! Jobben och välfärden kommer självklart att bli de stora frågorna i valrörelsen.

Jag är övertygad om att alla som samlats till denna kongress kände samma entusiasm och inspiration av Carins tal att gå ut och jobba. Det gjordes också rent konkret direkt efter lunchen. Auktion dörrknackning i Knivsta var nämligen nästa punkt på dagordningen och förhoppningsvis kommer det att värvas nya medlemmar – men framför allt handlar det om att träffa människor och prata Socialdemokratisk politik!

Ser fram emot eftermiddagen som, förutom de sedvanliga mötespunkterna, kommer att innehålla ett anförande av Marita Ulvskog. Det ser jag fram emot!

/Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.