MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Dogge upprör ungmoderater

Posted on

Inte helt oväntat kom det en reaktion på Dogge Doggelitos debattartikel i Aftonbladet här om dagen. Att den starkaste kritiken skulle komma från ungmoderater var väl kanske inte heller någon högoddsare!

Idag svarar ordförande för Moderata Studenterna i Uppsala, Edvin Alam, och menar i motsats till Dogge att ”Sverige är ett bättre land idag än igår”!

Kontentan av Dogges debattartikel kan sammanfattas med att ”efter skattesänkningar och aktieutdelningar finns inget kvar till välfärd!

Det verkar som om Edvin Alam inte tagit sig tid att läsa hela debattartikeln eller bara inte förstått andemeningen.

Alam ställer frågan när Sverige var bättre och refererar till krisen på 90-talet och syftar då på den finansiella krisen mellan 90-94. Jag kan faktiskt svara NEJ på den frågan och ge Edvin Alam rätt.

Men även då hade vi en borgerlig regering under ledning av en viss Carl Bildt. Även då misslyckades borgarna med att mota arbetslösheten, som steg chockartat. Jag och min fru var några av de som drabbades av dåvarande regeringens oförmåga att styra landet!

Alam refererar också till 70-talet då ”homosexuallitet var en ‘sjukdom’”.

Nu tillhör ju Edvin Alam en yngre generation, men han borde kunna dra sig till minnes att det inte var allt för länge sedan representanter från moderaternas allierade, kristdemokraterna,  drev en kampanj mot just homosexuella!

Ledande kristdemokrater jämförde 1998  homosexuella med satanister, hävdade att homosexuella är onaturliga, promiskuösa och borde fråntas flera av sina rättigheter.

Så sent som 2008 tog KD strid mot homoäktenskap – alltså under regeringen Reinfeldts tid!

Alam går även tillbaka till 60-talet och pratar om en tid då barnaga var tillåten. Idag misshandlas barn på annat sätt då barnfattigdomen ökar i det Edvin Alam kallar ”ett bättre Sverige”!

Däremot håller jag med Edvin Alam i hans slutord:

…det fina är att vi kan bli ännu bättre i morgon.

Absolut – 2014 är det val igen!

/Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.