MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Drö(m)mare och deras floskler

Posted on

AW_PW_JVUtvecklingen de senaste sju åren visar att det är en politik som fungerar.

Så avslutas en debattartikel i dagens EP undertecknad av finanskommunalrådet Anna Wiklund (m), riksdagledamoten Jessika Vilhelmsson (m) samt ordförande för moderaterna i Enköping Percy Westerlund.

Det är onekligen ett spännande sätt att uttrycka sig när vi i kommunen står inför ett tufft 2014 där bland annat skolan i Enköping prognostiserar ett kraftigt underskott vilket kan medföra att 55 tjänster ska bort. Lägg där till att det i år redan försvunnit 30 tjänster inom skolan. Ändå hävdar alltså moderaterna att ”det går bra för Enköping”!

Inte helt oväntat kör moderaterna sin vana trogen med att måla upp oppositionen som skattehöjar- och bidragsspöke. Alltså en favorit i repris även i denna valrörelse, precis som inför valen 2006 och 2010!

Trots att vi har en av Europas högsta ungdomsarbetslösheter menar de tre moderaterna att sänkta kostnader vid anställning av ungdomar och sänkt restaurangmoms har bidragit till ökad sysselsättning. Detta är alltså ren lögn!

Faktum är att skatteintäkterna har ökat trots skattesänkningarna” skriver de tre moderaterna vidare.

Jo, det kan nog stämma att intäkterna ökat i kronor räknat, men då måste man också förstå att kronan idag 2013 inte är lika mycket värd som den var 2006! Dessutom ska ju pengarna räcka till 400.000 fler medborgare idag än för sju år sedan. 400.000 fler i behov av fungerande välfärd!

Fler och fler medborgare, människor som lever i verkligheten, påpekar just bristerna i välfärden och den moderata övertron på skattesänkarpolitiken. Claes de Faire, chefredaktör på tidningen Resumé, skrev härom dagen en mycket talande krönika i ämnet. Läsvärd!

Märkligt nog verkar dessa argument vara som att hälla vatten på en gås. Företrädare från alliansen i allmänhet och moderaterna i synerhet har totalt tappat verklighetsförankringen.

Så här skrev Maria Abrahamsson, moderat riksdagskvinna, på Twitter igår:

Kommer hem och slår på Gokväll. Där i TV-rutan sitter en för mig okänd man och föraktar regeringens sänkta skatter. Det är modernt nu.

Det är precis så moderaterna verkar tolka den allmäna oron för urholkningen av välfärden. De tror att det är en pågående trend som de dessutom hoppas ska gå över lagom till valet! Skrämmande!

Moderaterna behöver en väckarklocka för det verkar inte bättre än att de i sin nöjdhet har lutat sig så långt bakåt att de somnat och drömmer sig bort från verkligheten.

Det är hög tid att byta regering! I september nästa år har vi möjligheten att rösta bort de som drömmer och få en regering som tar Sverige in i framtiden. En regering som är i verkligheten och ser den som den verkligen är!

/Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.