MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Dubbelt stolt!

Posted on

tillganglighetEn dag som denna måste jag nog erkänna att jag känner en viss stolthet. Framför allt handlar det om att jag för drygt två år sedan skrev en motion om tillgänglighet och att vår stad, ur ett demokratiperspektiv, måste göras mer tillgängligt – för ALLA!

Samma år lyckades vi från den Socialdemokratiska gruppen i Miljö- och byggnadsnämnden få med som ett mål i nämndplanen att tillgänglighetsarbetet skulle prioriteras. Då satt vi i opposition.

Nu sitter vi i den politiska ledningen i nämnden och äger dessutom ordförandeskapet och därför känner jag stolthet över att vi nu också kan visa på att projektet med att kartlägga tillgängligheten i rutnätsstaden kommit igång på allvar!

Det handlar om att få bort lätt avhjälpta hinder från offentliga lokaler. Det ska vara enkelt, oavsett funktionsnedsättning, att ta sig in i och runt inne i butiker till exempel.

Igår gick det officiella startskottet på projektet med träffar på museet där två av våra duktiga tjänstemän på Miljö- och byggnadsförvaltningen visade på hur man kommer att gå tillväga med själva kartläggningen samt vilka hinder man ser som lätta att få bort.

Med fanns också representanter för Handikappföreningarnas Samarbetsorganisation (HSO). Från Synskadades förening var Janne WIgdell på plats och det var hans ord när vi träffades som gjorde mig lite extra stolt att vi nu äntligen kommit igång med tillgänglighetsarbetet i Enköping:

Det är tack vare din motion vi står här nu!

Jag är också stolt över att vi idag kommer att välja Sveriges civilminister till distriktsordförande för Socialdemokraterna i Uppsala län! På distriktskongressen i Heby idag tackar vi av Agnetha Gille för sitt fantastiska arbete och engagemang och hälsar Ardalan Shekarabi välkommen som ny ordförande!

/Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.