MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

En ursäkt räcker inte!

Posted on

Det finns många likheter mellan SD och Donald Trump. Exempelvis alla de uttalanden som visar vilken människosyn man faktiskt står för och som, när de offentliggörs, man ”ber om ursäkt för” och säger sig inte stå bakom idag. Men det talar sitt tydliga språk!

Frågan är hur många gånger man ska komma undan med det? I de egna leden verkar det ändå vara ok när offerkoftan åker på, det rinner liksom bara av utan att ifrågasättas. Är det i sig ett tecken på att det finns en acceptans för vad alla dessa uttalanden ändå står för?

SD talar om nolltolerans och visst – en och annan partimedlem har fått avgå såvida den inte tillhör den absoluta partitoppen. Då hålls man om ryggen, ber om ursäkt och sedan rullar allt på som om ingenting har hänt!

Jag kallar det för hyckleri och dubbelmoral. Kostymerna må vara skräddarsydda och sitta hur bra som helst, men ränderna går aldrig ur! Det blir vi varse med jämna mellanrum och det går inte att blunda för!

Strategin för att få folk att ”glömma” är att komma med populistiska utspel för att locka dem som inte redan genomskådat den faktiska agendan. Det gäller så klart att locka så många väljare som möjligt fram till valet så att man får tillräcklig makt för att kunna genomdriva den politik som det egentligen handlar om, men som man fram till dess ber om ursäkt för och låter gräsrötterna ta smällen för!

Det bör inte räcka med att be om ursäkt när man sitter i riksdagen och tillhör ett partis yttersta ledningen. Det är många politiker som genom åren fått ta konsekvenserna av sitt handlande och tvingats avgå och då har det handlat om betydligt ”lindrigare” händelser.

Men som sagt – när det gäller SD låter man likt gåsen vattnet bara rinna av. Dessutom med stöd av sin partiledare, vilket blev väldigt tydligt ännu en gång under gårdagens partiledardebatt. Själv gömmer han sig bakom argument som att han ”inte känner till det tillräckligt för att kunna uttala sig” och att det inte är han som avgör vilka som ska vara kvar eller inte.

Detta är inte bara ett tecken på ett svagt ledarskap. Det visar också på att man hela tiden skyddar den yttersta partitoppen, som i och med det kommer undan med en ursäkt – gång efter gång efter gång…

Det finns som sagt många likheter mellan SD och Donald Trump!

/Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.