MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Fegspel i fullmäktige

Posted on

Så fick vi då ytterligare ett bevis på att den moderatledda majoriteten inte är med på banan och inte har riktigt koll på läget!

Vi har från Socialdemokraterna lagt en motion om att avskaffa förste vice ordförande i nämnderna vilket skulle vara en besparing på mellan 4-500.000 kronor per år. Pengar som skulle kunna läggas på annat – exempelvis verksamheterna i Upplevelsenämnden!

Nu gick Janne Fredriksson (c) upp i talarstolen och begärde bordläggning av ärende. Inte återremiss utan bordläggning!

Anledningen menade Fredriksson skulle vara att han ”skulle vilja få mer tid att sätta sig in i vad det skulle innebära”!

Man kan ju undra vad de förtroendevalda i den moderatledda majoriteten gör i sina uppdrag!?

Motionen lämnades in den 15 november 2011! Janne Fredriksson och hans allianskamrater har haft drygt ett och ett halvt år på sig att ta reda på vad det ”skulle innebära”! De har haft ett och ett halvt år på sig att ta fram en konsekvensanalys, men det vet vi vid det här laget att det inte är den moderatledda majoritetens starkaste sida!

Nej, det här var ett bordläggningsbeslut på grund av ren och skär feghet för att man är fullt medveten om att man inte har på fötterna – den här gången heller!

I svaret på motionen menade man att det inte går att avskaffa dessa förste vice ordföranden för att man inte kan upplösa nämnderna. Det är dock helt felaktigt – det är upp till fullmäktige att upplösa nämnder och har den fulla rätten att göra det. Det har gjorts förr!

Som sagt – fegt var ordet! Det handlar om att man skyddar sina maktpositioner till vilket pris som helst, men till vilken nytta? Hur gynnar dessa förste vice ordföringar medborgarna?

Det blir bara mer och mer tydligt att den moderatledda majoriteten i kommunen har tappat fokus – medborgarfokus!

/Matz

 

4 thoughts on “Fegspel i fullmäktige

 • Helena Proos 9 april, 2013 at 20:38
  Reply

  Jag tror de är ännu fegare än så, jag tror att de inte vågade visa medborgarna att de prioriterar sina egna arvoden framför badvakter,,, sen hoppas de att badvakts frågan inte är i lika färskt minne då motionen kommer upp igen,,, och de kommer yrka avslag!!

 • Tomas 13 april, 2013 at 10:38
  Reply

  Visst har det gjorts förr – exempelvis i Tekniska nämnden 2001. Och visst var det märkligt men tror Centern verkligen att det skall vara så lätt att lura Enköpingsborna?

  Kul för övrigt att du använder min ”arroganslogga” !

  /Tomas

  • Matz Keijser 13 april, 2013 at 13:01
   Reply

   Centern vågade helt enkelt inte tala om att arvodena för förste vice ordföringarna är viktigare än badvakter, konsumentrådgivare eller personal i Kulturskolan! Så – ja, det var bland det fegaste jag varit med om!

   Sen är jag ganska övertygad om att detta inte var ett centerförslag från början, men de fick ”bära hundhuvudet” i fullmäktige!

   Tyckte loggan var bra och passade alldeles utmärkt till min text! Hoppas det var OK?

   /Matz

 • Tomas 14 april, 2013 at 15:21
  Reply

  Helt OK!

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.