MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Fortsatt bollspel på Korsängen!

Posted on

fotboll_korsängenVid dagens Kommunstyrelse fanns planprogram för Korsängsfältet med på agendan. I förslaget till beslut fanns en tanke om att kunna bebygga den del av fältet som ligger bortom rugbyplanen bort mot Fannahållet och som idag består av tre bollplaner.

Den här frågan var uppe redan för några år sedan och redan då röstades detta förslag ner efter ganska ordentliga påtryckningar från boende i närområdet. Nu kom alltså frågan upp igen och som moderater, folkpartiet och kristdemokraterna hade som sitt eget och också försökte driva igenom.

Nu blev inte beslutet så. Helena Proos och S-gruppen la som motförslag att detta område även  fortsättningsvis ska vara just bollplaner. Det förslaget vann alltså efter votering som slutade 9-6 där MP, V och C gick på vårt förslag!

Nu ska visserligen frågan upp i kommunfullmäktige också, men så länge inget av de partier som idag röstade med oss vänder i frågan kommer bollen ligga på straffpunkten och det är bara att klippa till. En eventuell votering där torde sluta 29-22 för ett bevarande av bollplanerna på Korsängsfältet!
(22 röster är inkluderat SD som 9 gånger av 10 brukar rösta med den moderatledda alliansen)

/Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.