MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

FP sätter P för fri P

Posted on

p_skylltallians är en överenskommelse mellan olika parter som arbetar för samma mål. I Sverige kallar sig de fyra borgerliga partier som har regeringsmakten sedan 2006 för Alliansen.” (Källa: www.ne.se – Nationalencyklopedins hemsida)

Om det nu är så att alliansen i Enköping har en överenskommelse mellan de fyra partierna att arbeta för samma mål kan man utan att överdriva konstatera att de misslyckats.

Ta bara frågan om fri parkering i centrum. I fredags skrev jag om centern som blivit en moderat knähund i frågan när man först påstår sig vilja ha en timmes fri parkering för att sedan när Tekniska nämnden tog upp frågan gå tvärt emot partiets egna handlingsplan!

I dagens EP får vi ytterligare bevis för att alliansen inte arbetar mot samma mål och att partierna enskilt inte har koll på sig själva. Folkpartiet, genom Stig Forshult, Amanda Forsberg, Börje Isaksson (den sistnämnde sitter också i Tekniska nämnden), skriver nämligen i en insändare att man anser:

att det borde finnas ett antal centrumnära korttidsparkeringar, där man med p-skiva kunde få stå fritt till exempel en timme för att utföra mindre ärenden. Tekniska nämnden är därför på rätt väg, men det räcker inte.

Vid Tekniska nämndens sammanträde i torsdag hade dock Isaksson parkerat sin yttranderätt i nämnden på någon annan plats i kommunen. Det kom nämligen inget yttrande från honom i frågan, så att då påstå att nämnden är på rätt väg blir aningen motsägelsefullt.

Centern hade som sagt möjlighet att tillsammans med oss Socialdemokrater driva igenom en timmes fri parkering i centrum och folkpartiet hade, även om man inte har rätt att yrka, kunnat stötta förslaget. Men icke! Istället skriver man en populistisk insändare i lokalpressen som dessutom visar på att trovärdigheten för folkpartiet är lika med noll!

När jag tänker efter är det kanske trots allt så att den lokala alliansen ändå ”arbetar för samma mål” – moderaternas mål! Ty när tekniska nämndens ordförande Bengt-Åke Gelin (m) pekar med hela handen och anger riktning följer stödpartierna c, fp och kd utan att yttra någon egen åsikt!

/Matz

2 thoughts on “FP sätter P för fri P

 • Magnus Westerlund 23 juni, 2014 at 13:48
  Reply

  Matz, nu bör du leva som du lär. Du blir allt flitigare att vräka ur dig populist till andra som allmänt skällsord. Frågan om en timmes fri parkering har aldrig behandlats i nämnden. Det rä klädsamt om du håller dig till din egen princip och berättar hela sanningen. Något förslag om en timmes fri parkering har nämnden inte behandlat, inget parti har således varkesn röstat för eller emot. När du skriver ”när Tekniska nämnden tog upp frågan gå tvärt emot partiets egna handlingsplan!” är det inte bara halva saningen utan närmast en osanning. Om Folkpartiet svängt i denna fråga är det inte konstigare än att ni (S) gjort det.

  • Matz Keijser 23 juni, 2014 at 18:35
   Reply

   Nej Magnus, ordet populistisk är inte ett skällsord för mig utan snarare ett epitet på något jag anser vara vindflöjelpolitik i hopp om att locka potentiella väljare, vilket jag anser att fp i och med sin insändare gjort sig förtjänta av att benämnas.

   Nej, det är sant att frågan om en timmes fri parkering inte behandlats i nämnden och orsaken till det var uppenbarligen att förslaget, som Socialdemokraterna ville lägga, stoppades av ordförande Bengt-Åke Gelin (m).

   När det gäller att ”gå tvärt emot partiets egna handlingsplan” syftar det på centerpartiet, vilket är en sanning som jag fått bekräftad senast idag från – hör och häpna – en centerpartist. Så beskyll mig inte för att fara med osanning eller ljuga!

   Parkeringsfrågan har vi diskuterat länge inom Socialdemokraterna, och säkert fler partier med oss, och där har många tankar och idéer florerat. Allt från helt avgiftsfritt i centrum till just en timmes fri parkering.

   När nu centrumföreningen kom med ett konkret förslag, som också gick i linje med vad vi diskuterat inom partiet, ansåg vi att det var ett lämpligt tillfälle att lägga det som ett förslag i TN. Men det stoppades alltså och kom aldrig upp på nämnden.

   /Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.