MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Fullspäckad politikervecka

Posted on

Ibland räcker inte vardagarna till och del av helgen får vikas åt politik. Den här veckan var en sådan.

Måndag efter jobbet var det fullmäktige, tisdag justerades protokoll för Miljö- och byggnadsnämndens förra möte följt av möte med förvaltnings- och miljöcheferna och avslutades med PLEX-grupp på kvällen.

Onsdagen ägnades till största delen åt MBN:s arbetsutskott, diskussioner med tjänstemän på förvaltningen och läsa handlingar inför kommande möten. Torsdag blev det PLEX större delen av dagen och ytterligare tid på förvaltningen.

Fredagar är jobbardag på mitt ordinarie arbete, men jag hann även med att skriva på ett bygglov och sitta en stund med förvaltningschefen innan det var dags att åka till jobbet.

agneta_gilleLördag och ”vilodag” i vanliga fall, men förmiddagen vädret till trots ägnades framför datorn med material inför den kommande budgetprocessen kommande vecka. På eftermiddagen var det dags för Enköpings Arbetarekommuns årsmöte.

Det blev ett bra och innehållsrikt möte där partidistriktets representant denna gång var riksdagskvinnan Agneta Gille, som höll ett inspirerande och informativt anförande om allt det som vi som parti redan genomfört det första året av denna mandatperiod.

helenaHelena Proos spann vidare på samma tema och menade att det är lätt att fastna i de stora investeringarna vi står inför, med simhall, ishall, kulturhus och diskussionen kring Stattomten. Men vi får inte glömma bort allt det vi faktiskt genomfört redan!

Vi måste vara stolta över allt det och sträcka på våra ryggar. Vi gör faktiskt skillnad!” sa Helena – och visst har hon helt rätt. Vi måste också bli bättre på att verkligen peka på och visa tydligt vad vi presterat och vilka vallöften vi infriat under det dryga år vi suttit som politisk ledning.

Årsmötet innehöll såklart sedvanliga punkter och bland annat var det val av ny styrelse som en av punkterna. Det blev en del förändring med bland annat Maria Backas som ny kassör och Erik Boman som ny sekreterare. Anledningen till det var att två trogna partikamrater lämnade styrelsen efter ett antal år i ”trogen tjänst”!

mats_suneMats O Karlsson har under en längre tid varit styrelsens sekreterare och skött uppgiften med bravur. Sune Persson lämnade kassörsuppdraget. Även han har suttit med ett tag och varit en oerhörd tillgång, precis som Mats O.

För att hedra deras engagemang hade styrelsen – utan deras vetskap – valt att i Mats O:s namn instifta ett stipendium och i Sunes kommer det att tas fram ett förtjänsttecken. Båda ska delas ut för första gången i oktober när arbetarekommunen firar 115-årsjubileum!

Lördagskvällen avslutades med god mat och underhållning av ”Två röda rosor och ett piano” – partiets egen musikaliska duo bestående av Linda Johansson och Rolf Carlsson som framförde finstämd musik!

För egen del blev det inte sent. Mer politik väntade nämligen även idag söndag. Hemma hos Lasse och Marianne van Aller och vid deras köksbord diskuterade Lasse och jag hur vi på fredag ska presentera vår gemensamma omvärldsanalys, som en del i budgetprocessen för 2017 som nu drar igång. Det serverades nybryggt kaffe och hembakat fikabröd 🙂 Tack Lasse och Marianne!

En vecka fylld av politiskt arbete har kommit till vägs ände, men en ny väntar bakom knuten. Minst lika innehållsrik och spännande!

/Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.