MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Gammal högerpolitik trots nya epitet

Posted on

Spännande läsning på Expressens ledarsida som menar att ”Nya Moderaterna har redan blivit gamla”! Expressen spinner vidare på mitt konstaterande i gårdagens blogginlägg där jag påpekade att moderaternas partisekreterare Kent Persson står och stampar på samma ruta som partiet gjorde i valrörelsen 2006.

Persson uttalade sig angående moderaternas tillbakagång i Demoskops decembermätning och menade att moderaterna ”måste prata mer om hur vi vill få fram nya jobb, det tror vi är en fråga som många människor funderar på just nu.

Expressen gör samma konstaterande som jag och skriver: ”Det är svårt att tro att läsarna gnuggade händerna av förtjusning över Perssons löfte. Moderaterna har pratat jobb i snart åtta år.

Finansminister Anders Borg får sig också en släng av sleven där hans mantra om ”ordning och reda i ekonomin” blivit som ett par strumpor av dålig kvalitet som ju oftare man använder dem nöts ut och till slut blir det stora hål. Expressen formulerare det med: ”Anders Borg har på sätt och vis segrat ihjäl sig i grenen ordning och reda.

Helt tydligt är det så att moderaterna har hamnat i ett politiskt vacuum där man inte klarar av att forma någon ”ny” politik så som deras logotyp utlovar. Det är samma gamla högerpolitik som alltid präglat partiet – oavsett namn eller epitet!

Måste också påpeka att tillägget om att moderaterna skulle vara ”Sveriges arbetarparti” blir än mer motsägelsefullt när deras egen partisekreterare erkänner att partiet misslyckats med den viktigaste frågan de gick till val på både 2006 och 2010 – JOBBEN!

Expressens ledarskribent kritiserar vidare moderaterna för den förda välfärdspolitiken och menar att om Demoskops mätning kommit efter redovisningen av PISA-rapporten hade ”hade Moderaterna knappast gynnats.” Vidare ifrågasätts moderatledaren Fredrik Reinfeldts ledarskap och man skriver: ”…när välfärdens varningslampor blinkar vill människor ha politiker som leder, med engagemang och idéer.

Nej, det orangea lilla tillägget moderaterna satt ovanför sitt partinamn har då inte påverkat deras sätt att föra gammal högerpolitik. Ett tips skulle kunna vara att byta ut ”nya” mot ”nöjda”!

/Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.