MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Hårt arbete trots lovande siffror

Posted on

demoskop_dec_13Nu duggar opinionsmätningarna tätt. Förra veckan kom SCB:s stora novembermätning och idag presenterar Demoskop sin decembermätning.

Socialdemokraterna ligger runt 33-34% ganska konstant i de senaste mätningarna och så även i denna. Det kan kännas bra att vara det största partiet, men jag är övertygad om att vi kan prestera bättre. Då krävs att vi presenterar vår politik och visar på skillnader samt att vi fortsätter jobba hårt. Det kommer att ge resultat!

Moderaterna fortsätter backa även i denna mätning och landar på sitt sämsta resultat sedan 2008 med 23,4%. Partisekreterare Kent Persson kommenterar resultatet enligt följande:

Vi måste prata mer om hur vi vill få fram nya jobb, det tror vi är en fråga som många människor funderar på just nu.

Jo, Persson har nog ringat in moderaternas problem. Ändå hävdar man att det är just jobben som varit deras stora framgång under sina sju, snart åtta, år i regeringsställning. Senast i fredags skrev bland annat Anna Wilkund (m) om detta moderata ”framgångsrecept” i en debattartikel i EP. Verkligheten ser dock lite annorlunda ut och det är väl just därför Persson ser det som den största utmaningen!

I fredagens blogginlägg, som en reflektion på just Wiklunds debattartikel, pekade jag på att minst två av moderaternas stödpartier riskerar att hamna utanför riksdagen efter valet nästa år. I dagens mätning bekräftas det ännu en gång att KD och C balanserar på den tunna 4%-linjen!

SD behåller sin plats som tredje största parti och klättrar i Demoskops mätning över 10%. Att SD har en relativt stabil väljarkår är tyvärr ett faktum, men jag tror också att en stor del av de som säger sig vilja rösta på SD i stor utsträckning är missnöjda med den politik som förs. Fredrik Virtanen uttryckte det i Aftonbladet härom dagen enligt följande:

Nu tror jag förstås inte att alla de som vill rösta på Sverigedemokraterna är ­rasister – ack om det vore så enkelt – men alla som i vanmakt och frustration lägger sin röst på SD får nationalismen på köpet.

Vi Socialdemokrater har ett hårt arbete framför oss fram till valdagen. Vi måste visa vad vi vill och hur det gör Sverige bättre! Jag är övertygad om att vi kan nå ett mycket bra valresultat där väljarna kommer att ge oss förtroendet att leda landet.

Vi har en bra politisk plattform i Framtidskontraktet och en väl utarbetad valstrategi som bygger på vår grundläggande ideologi. Nu är det vårt jobb ute i arbetarekommunerna att förmedla detta ut till väljarna och visa på att vi är det parti som ska leda Sverige in i framtiden!

/Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.